Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānija nesekos Eiropas Savienības piemēram par vienotu ierīču uzlādes standartu

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām ziņojām, ka no 2024. gada Eiropas Savienībā (ES) pārnēsājamām elektroniskajām ierīcēm būs vienots uzlādes standarts. Tas nozīmē, ka visiem tālruņiem un pārnēsājamām elektroniskajām ierīcēm, ieskaitot klēpjdatorus, kas tiek pārdoti Eiropā, jābūt aprīkotiem ar USB-C uzlādes standartu. Kas attiecas uz Lielbritāniju, izskatās, ka šī valsts tomēr nesekos ES piemēram šajā jautājumā.

    Lielbritānijas valdība paziņojusi, ka nav apsvērusi ievērot prasību par kopīgu lādētāju standartu. Vienlaikus gan Lielbritānijas, gan ES amatpersonas norādījušas, ka uz Ziemeļīriju, kas ir viena no Apvienotās Karalistes četrām daļām, gan attieksies šie jaunie noteikumi.

    Reklāma

    Katrā ziņā ar šo jauno prasību par vienotu lādētāju standartu, tiks nošauti vairāki zaķi ar vienu šāvienu. Piemēram, tiks veicināta ilgtspējīga dzīvošana, jo katrai ierīcei nebūs vajadzīgs savs lādētājs. Kā arī šādā veidā, protams, tiks atvieglota arī lietotāja ikdiena, kuram nebūs 100 lādētāju bardakā jāmeklē viens konkrēts, lai uzlādētu savu “iPhone”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    10.06.2022 09:37

    Tas būtu dīvaini, ja Lielbritānija sekotu ES standartiem. Viņiem tak patīk dīvaini štepseļi, stūre bardačokā un atsevišķi krāni karstajam un aukstajam ūdenim. :)

    REALAIS
    10.06.2022 09:45
    Reply to  Skābene

    Nu par krāniem gan nav patikšana, bet gan drošībai tā ir vēsturiski.

    Elektriķis
    10.06.2022 10:56
    Reply to  REALAIS

    Šausmīgi droši ir uzgāzt uz rokām karsto ūdeni! :)

    Biteme
    10.06.2022 11:22
    Reply to  Elektriķis

    Ūdens nav jātecina straumē – ietecini izlietnē cik vajag, sajaucot karsto un auksto, un nomazgā rokas. Pēc tam īsi noskalo zem aukstā.

    Amerikāņi šajā ziņā ir briesmīgi – sākot tīrīt zobus, tie atver jaucējkrānu, samitrina birsti (kas nav vajadzīgs) un aizver to tikai tad, kad beiguši pucēt zobus. Ar atsevišķajiem krāniem ir daudz grūtāk nodzīvoties līdz šādiem ieradumiem.

    10.06.2022 11:35
    Reply to  Biteme

    nu ja, tāpēc britiem ir tāds “patīkams” ieradums ēst no ziepainiem traukiem :P

    KKTK
    10.06.2022 13:58
    Reply to  Biteme

    Toties mute tiek izskalota ar tīru ūdeni nevis vecu daudzdzīvokļu mājas trubu sēņu sastāvējuzlējumu.

    Biteme
    10.06.2022 14:57
    Reply to  KKTK

    Eitanu. Ja dzīvoklī dzīvo, nekas tur nesastāvas. Stāvvados vispār nav iespējams sastāvēties, ņemot vērā dzīvokļu skaitu.

    REALAIS
    10.06.2022 11:49
    Reply to  Elektriķis

    Lai saprastu kontekstu. UK nav karstā ūdens pievads pie mājām. Karstais ūdens nāk tikai no mājas boileriem. Tātad temperatūra nav optimāla visu laiku, jo staigā augšā lejā. Un ja ir nepareizā temperatūra, tad tādā veidojas nelabvēlīgas baktērijas. Un tāpēc krāni ir atsevišķi, jo aukstais ūdens netiek sajaukts ar boilera ūdeni. Tas ir drošībai, lai dzeramais ūdens būtu droši dzerams. Protams mūsdienās ir drošāki risinājumi, labāki boileri, bet kas var būt drošāk par atsevišķiem krāniem pirms gadiem piemēram 50?

    Elektriķis
    10.06.2022 13:45
    Reply to  REALAIS

    Divi atsevišķi krāni nekādi nerisina leģionellu problēmu. Tā ir tradīcija no laikiem, kad nemācēja uztaisīt jaucējkrānus. Arī PSRS laikos, vēl 60-tajos, lietoja divus atsevišķus krānus un varēja nopirkt gumijas trejgabalu, kurš realizēja jaucēja funkciju.

    REALAIS
    10.06.2022 15:47
    Reply to  Elektriķis

    Kā nerisina? Ja tu zini, kurš ir tikai aukstais ūdens, tad to tu arī lieto droši. Varbūt investē vairāk laika vēstures izzināšanā. Bet šaubos, ka tu dzīvo UK un esi meklējis informāciju par to.

    REALAIS
    10.06.2022 15:56
    Reply to  REALAIS

    Man personīgi 2 vannasistabās ir 3x atsevišķie krāni un virtuvē izlietnē ir jaucējkrāns. Īrēts īpašums, bet tie atsevišķie krāni redzams, ka ir diezgan veci un neviens kopējo sistēmu ap izlietnēm un vannu nav mainījuši. Visticamāk īpašnieks nevēlas mainīt izlietnes, vannu kamēr viss strādā. Un tā tas ir tur kur ir atsevīsķie krāni, ka tie ir tāp3c, ka vienķarši tos nenomaina ar visu apkārtējo, ko ir nepieciešams mainīt. Bet savā laikā ne jau jaucējkrānu neesamība bija tam pamats. Šeit nav siltumtrases, kā tas ir ierasts Latvijā un apkārtējās valstīs.

    Elektriķis
    10.06.2022 16:00
    Reply to  REALAIS

    Tu iedomājies, ka Latvijā visi dzīvo daudzstāvenēs ar siltumtrasēm?

    10.06.2022 16:39

    > tiks veicināta ilgtspējīga dzīvošana, jo katrai ierīcei nebūs vajadzīgs savs lādētājs

    vispār jau lādētājiem parasti ir maināmi kabeļi un pārejas, kuri izmaksā un piesārņo daudz mazāk. bet ja tiek izvirzīti aptrakuši zaļo argumenti, tad…

    tā kā ražotāji nav muļķi un lādētājus līdzi vairs nedod aizbildinoties ar zaļumu, tad vairāk tiks pirkti papildus lādētāji, lai varētu:
    — vienlaicīgi lādēt vairākus viendienīšu bateriju izstrādājumus, kā viedlāpstas, austiņas un pulksteņus;
    — lai nebūtu jāpārsprauž vadi no bezvadu uzlādēm;
    — lai lādētāji būtu auto un darbā.

    zinot patērētāju psiholoģiju, tiks pirkti visādi lētuči, kuri…
    — nosprāgst pat garantijas laikā un jāmaina pret nākamo;
    — bieži ir tik mazjaudīgi, ka ar grūtībām spēj pildīt savas funkcijas un tiek mainīti;
    — neskatoties uz ES prasībām ir arī uguns un elektrobīstami.
    … tādējādi pildīs atkritumu poligonus paātrinātos tempos ilgtspējīgam asenizatoru biznesam ;->

    > nebūs 100 lādētāju bardakā jāmeklē viens konkrēts

    nāksies tikai meklēt starp visiem kādu ar piemērotu jaudu un uzlādes standartu, jo sapirkti mazjaudīgi trešās puses saražotie lētuči.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    10.06.2022 17:05

    ironiski patiesos 95/5 neviens nav atcēlis.

    Reklāma