Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford un BMW jau šogad saņems cietvielu bateriju prototipus

    Jaunākie raksti

    Cietvielu jeb “solid-state” baterijas jau ilgāku laiku tiek piesauktas kā nākamais lielais lēciens bateriju attīstībā, kas elektroauto padarīs lētākus, savukārt to ekspluatācijas īpašības, piemēram, sniedzamība un uzlādes ātrums krietni uzlabosies. Šīs tehnoloģijas ienākšana masveida ražošanā tiek prognozēta tuvāk šīs desmitgades beigām, bet BMW un Ford prototipus plāno saņemt jau šogad.

    Abi autoražotāji sadarbojas ar ASV bāzēto “Solid Power” uzņēmumu. BMW un Ford saņems baterijas un veiks to testēšanu. Pats uzņēmums jau izveidojis izmēģinājuma ražošanas līniju, bet tiek meklēti sadarbības partneri, lai līdz 2026. gadam uzsāktu masveida ražošanu. Kā viens no iespējamajiem sadarbības partneriem tiek minēts “SK Innovation”.

    Iepriekš šajā uzņēmumā investēja ne tikai BMW un Ford, bet arī tādi uzņēmumi kā Samsung un Hyundai. “Solid Power” pārstāvji norāda, ka uzņēmums neplāno pats ražot baterijas, tā vietā nodarbojoties ar izstrādes un attīstības darbiem. Pagaidām uzņēmumam esot pietiekami plašas ražošanas iespējas, lai ar savu bateriju prototipiem apgādātu arī citus autoražotājus, kurus tas interesē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma