Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi Wireless Outdoor Security Camera 1080p Set apskats

    Jaunākie raksti

    Ja neskaita nedaudz vājprātīgo Xiaomi Mi Wireless Outdoor Security Camera 1080p Set nosaukumu, tad šeit Xiaomi centies atrisināt uzreiz vairākas problēmas, kas iepriekš novērotas ar citām šāda tipa un līdzīgas cenas novērošanas kamerām. Pirmā un lielākā problēma – datu uzkrāšanas vieta – nu atdalīta no pašas kameras un SD atmiņas karte vai USB zibatmiņa atrodas siltumā, kamēr pašu Xiaomi kameru iespējams izvietot gandrīz jebkur mājoklī vai ārā pie fasādes.

    Uzreiz arī uzteikšu Xiaomi par ierīču un līdzi nākošo aksesuāru kvalitāti – te tiešām var just, ka Xiaomi nav ietaupījis uz plastmasas un citu materiālu izvēli. Tāpat Xiaomi izdevies lieliski salikt ierīces, nekur nav acīm redzami plastmasas salaidumi, kā tas manīts konkurentu novērošanas kamerās.

    Reklāma

    Tehniskā specifikācija

    • Kamera: 1920 x 1080, f2.1, 1/2.7”, 30 m nakts redze (940 nm IR)
    • Video: 30 kadri sekundē, H.265
    • Audio: mikrofons
    • Savienojumi: Wi-Fi 4 (IEEE802.11 b/g/n), LAN, microSD atmiņu kartes pievienošana līdz 32 GB, USB
    • Izmēri: 110 × 85 × 77.1 mm (uztvērējs), 102 × 122 × 52.7 mm, ap 273 g (kamera)
    • Papildus: kustību sensors, iespēja veikt ierakstu microSD atmiņas kartē + NVR + mākoņserverī, IP65 mitruma noturība
    • Darbības temperatūra: no -30°C līdz 60°C
    • Enerģijas patēriņš: zem 5 W
    • Lietotne: Xiaomi Home
    • Cena: ap 90 eiro apskata tapšanas laikā

    Izskats un uzbūve

    Tikai pašus labākos vārdus var veltīt Xiaomi video novērošanas kameras uzbūvei – izmantota balta, smuka plastmasa, stilīgas, neuzkrītošas formas un var just, ka izmantota galva, nevis Excel tabula ar vēlmi maksimāli samazināt izmaksas. Xiaomi video novērošanas kamerai ir divas daļas – pati kamera, kas tiek darbināta ar akumulatoru, un datus uzkrājošā mammas ierīce.

    Pašā Xiaomi video novērošanas kameras daļā nav nekā lieka, te ir USB Type-C uzlāde, kas paslēpta aiz vāciņa un ieslēgšanas poga. Kamera stāv uz nelielas, bet visai pamatīgas pekas, komplektā ir arī trafaretiņš caurumu urbšanai sienā. Te gan jānorāda, ka nevajadzētu pazaudēt līdzi doto USB Type-C vadu, jo tam ir nedaudz samazināta izmēra plastmasas apkakle (nezinu, kā lai to citādāk nosauc), ne katru USB Type-C vadu varēsi iespraust kamerā tās uzlādei.

    Interesantākā daļa ir Xiaomi video novērošanas kameras mammas ierīce, kas ir neliela un viegla kastīte. Mammas ierīce nodrošina Xiaomi video novērošanas kameras saziņu ar mājas maršrutētāju (Wi-Fi 4 un LAN vads). Tāpat mammas ierīce var uzkrāt novērošanas datu microSD kartē vai USB zibatmiņā. Man gan bija problēmas, jo ne katru zibatmiņu Xiaomi video novērošanas kamera ņēma pretī. Nez kāpēc tai nepatika 8 GB zibatmiņas, lielākas un mazākas ietilpības tika ņemtas pretī.

    Mammas ierīci visu laiku nāksies turēt pie elektrības un interneta. LAN vads līdzi tiek dots, bet USB Type-C vadam nāksies piemeklēt sienas lādētāju ar parasto USB Type-A savienojumu. Mammas ierīcei iespējams pievienot kopumā līdz četrām kamerām.

    Viss tik tālu izklausās ērti, bet ir jāņem vērā, ka Xiaomi video novērošanas kamera paļaujas uz akumulatora darbību. To vēl arvien sola vairāku nedēļu garumā, bet kaut kad jau kameru nāksies lādēt, kas nozīmē, ka līdz tai būs jāaizsniedzas ar USB vadu vai arī jāķimerē Xiaomi video novērošanas kameru nost no sienas, kas arī nav super ērts pasākums, jo nāksies atskrūvēt skrūvi pie kameras pamatnes. Bet šis risinājums vēl arvien daudzos gadījumos ir ērtāks par elektrības un, iespējams, arī interneta vada pievilkšanu līdz kamerai.

    Lietotne

    Xiaomi video novērošanas kameras iestatīšanai un ikdienas pārlūkošanai tiek izmantota jau zināmā Xiaomi Home lietotne. Iestatīšana ir ļoti ātra un ērta, te visu pasaka lietotne priekšā, nekas pašam nav jādara, atliek vien viedtālruņa kameru pavērst QR kodu virzienā.

    Xiaomi video novērošanas kameras iestatījumi nav diez ko plaši – iespējams norādīt video ieraksta vietu SD atmiņas kartē vai USB zibatmiņā. Otrs lielākais iestatījums ir kustību noteikšana, bet te ir jābūt izmanīgam, jo Xiaomi video novērošanas kamera ziņo arī par krūmu kustēšanos.

    Vieduma ziņā citām iepriekš redzētajām video novērošanas kamerām ir veicies labāk – tām bija iespējams dažādi pielāgot paziņojumus, neņemt vērā vietas attēlā, kur kustība tiek ignorēta. Xiaomi video novērošanas kamera vismaz šobrīd neko tādu nepiedāvā, kas šķita visai dīvaini.

    Kopumā gribētos sacīt, ka Xiaomi video novērošanas kameras lietotne ir ērta, bet pārāk vienkāršota. Atsevišķi iestatījumi varēja būt mazāk izmētāti pa apakšsadaļām, kā arī ir visai sarežģīti atrast kameras akumulatora atlikumu.

    Jāpiemin, ka kamerai ir 5700 mAh akumulators. Xiaomi paši sola, ka Xiaomi video novērošanas kamera ar vienu uzlādi nodzīvos līdz 3 mēnešiem.

    Attēla kvalitāte

    Ar attēlu Xiaomi video novērošanas kamerai veicas viduvēji, pat ar noslieci uz vāji. Pat vairākas reize pārbaudīju, vai uz kamera objektīva nav vēl kāda aizsargplēve, bet tādas tur nebija, objektīvs bija gandrīz perfekti tīrs un bez ārēji redzama aizmiglojuma.

    Video un arī foto paraugos var redzēt, ka Xiaomi video novērošanas kamerai nav autofokusa (atvainojos par raustīgu video daļu, mēģināju no rokas, vai tiešām nav autofokusa). Pat dienas gaismā video un fotogrāfijas izskatās vāji, kaut ko atpazīt būs visai sarežģīti.

    Dienā, kad garām papeld lielāks mākonis un mainās izgaismojums, Xiaomi video novērošanas kamera ik pa laikam paziņoja, ka konstatējusi kustību, kas nu nemaz nav labi. Kā jau minēju, Xiaomi vismaz šobrīd nepiedāvā ignorēta vai aizklāt kādu kadra daļu, kas var radīt šādus viltus paziņojumus vai pat problēmas ar privātuma likumiem.

    Arī krēslā Xiaomi video novērošanas kamera darbojas drīzāk vāji, bet savu spēku tā parāda tumsā, kad tiek aktivizēta infrasarkano staru kameras darbība. Tumsā detalizācija ir visai augsta un arī kontrasts ir pietiekams.

    Vēl jāsaprot tāda nianses, ka kamera ieraksta tikai tad, kad kadrā ir kustība vai arī kad pats no lietotnes uzsāc ierakstu. Visu laiku šī kamera neveic ierakstu, jo tad akumulatora darbības laiks būs nožēlojams.

    Nobeigumā

    Xiaomi Mi Wireless Outdoor Security Camera 1080p Set spēks ir iespējā pievienot mammas iekārtai kopumā četras novērošanas kameras, bet nevajag piemirst, ka šoreiz Xiaomi video novērošanas kamera parādīja visai vāju attēlu. Citas iepriekš redzētās kameras līdzīgā un pat zemākā cenā piedāvāja dienas gaismā daudz veiksmīgāku attēlu.

    Tāpat Xiaomi video novērošanas kamera noteikti neizceļas ar viedajā iespējām un daudziem pietrūks iespēja ignorēt kādu kadra daļu, lai kustību noteikšana nebļaustītos viedtālrunī visu laiku. Mākoņu staigāšana un krūmu kustēšanās arī var izsaukt viltus trauksmi.

    Xiaomi video novērošanas kameras pluss ir uzbūve, bet ko tā dod, ja video un foto attēli ir tik vāji. Xiaomi video novērošanas kamerai bija uzstādīta jaunākā programmatūras versija, kā arī citos apskatos redzēju līdzīgas sūdzības par kameras darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sēne
    08.06.2022 14:21

    Lietoju vairākus mēnešus, noteikti neiesaku.
    Ar kustības sensoru ir problēmas, mēdz atsūtīt video tad, kad objekts sen jau ir pagājis garām.

    Morgen
    08.06.2022 17:34
    Reply to  Sēne

    Vai ir zināmi citi varianti, kas būtu labāki?

    Aigi
    08.06.2022 20:59
    Reply to  Morgen

    Esmu lasījis ka Ring esot labs. Kursors varētu mēģināt kādu nomedīt vai iegādāties testam.

    Norrmis
    08.06.2022 22:37

    Arī man ir šis komplekts jau kopš februāra sākuma, bet es šim pievienoju 3.5W Xiaomi Imilab saules paneli, lai nebūtu jākāpj pēc kameras! Šai kamerai gan tas nav paredzēts, tāpēc paneļa vadam pasūtīju USB C uz Mikro USB adapteri savienojamībai un gumijas aizsargā izgriezu precīzu caurumu, lai mitrums neriktu klāt. Kad palaidu kameru, bija izteikti mīnusi un baterijas atlikums svārstījās ap 50%. Kopš tā laika arī saules panelis uztur un lādē kameru, šobrīd 90-100%. Protams, kā jau te minēts, kamera reaģē pie stiprāka vēja locītiem zariem un nereti ieraksta, kad kāds jau ir pagājis garām. Tas mēdz sadusmot! :D Pieminēšu, ka ir iespēja izslēgt paziņojumus telefonā par “konstatētas izmaiņas” un atstāt tikai “kāds pagāja garām”, lai nebūtu pārāk daudz lieku paziņojumu. Maksimālais klipa ieraksta laiks ir 15 sekundes, infrasarkano režīmu esmu izslēdzis, jo netālu ir laternas. Turklāt režīmi mēdz ieslēgties par vēlu/ātru. Uzstādīšana vieglāka par vieglu ar Xiaomi home aplikāciju un QR kodiem, uztvērējs telpā pieslēgts Bites rūterim ar kabeļiem, atsevišķu rozeti nevajag. Izskatās maza, vienīgi ar roku grozāmais leņķis mazs, citādi pašam kaut kas pamatam jāpieskrūvē. Attēla kvalitāte nav tā labākā, bet es kameru turu aptuveni 3 līdz 3,5m augstumā, līdz ar to katru viepli var izlobīt. Miglā un… Read more »

    Last edited 1 year ago by Norrmis
    wils
    09.06.2022 09:32

    Pats izmantoju Reolink risinājumu ar patstāvīgu bateriju un saules paneli. Tākā vieta nomaļa, šāds risinājums iztur arī ziemas periodu. Dati glabājas SD kartē un automātiski dublējas mākonī.

    Oskars
    11.06.2022 15:15

    Arī es šo izmantoju un neiesaku. Citi komentētāji jau uzskaitīja iemeslus

    freelifelv
    21.06.2022 22:41

    Kā ir ar Ezviz kamerām? Samērā plašs piedāvājums un apmēram ok cenas

    Reklāma