Web Analytics
More
    Reklāma

    Dark Sky pārtop par Apple WeatherKit, gaidāms arī Android atbalsts

    Jaunākie raksti

    2020. gada vidū Apple iegādājās Dark Sky, no tā paša gada 1. jūlija Dark Sky vairs nepiedāvāja laika prognozes. Dark Sky API tika likvidēts, tīmekļa lapa (http://forecast.io un https://darksky.net) arī, Android lietotne tika nocirsta saknē.

    WWDC 2022 Apple paziņoja par sava veida Dark Sky atgriešanos, jaunais laika prognožu lietotnes nosaukums ir WeatherKit. Vēl labāka ziņa ir tā, ka Apple grasās atgriezt WeatherKit iespējas arī Android lietotājiem, kas ir visai negaidīts solis.

    Reklāma

    WeatherKit gan īsti nevar nodēvēt par lietotni, tas drīzāk ir API jeb lietojumprogrammas saskarne ir iepriekš definētu klašu, procedūru, funkciju, struktūru un konstanšu kopums, kas tiek pasniegts kā pielikums, kuru iespējams izmantot ārējiem programmatūras produktiem. API izmanto programmētāji, lai veidotu dažādus programmu pielikumus un papildinājumus.

    Apple nemaz negrasās piedāvāt Android lietotājiem laika prognožu lietoti, tās vietā Android izstrādātāji varēs izmantot WeatherKit API, lai Android lietotnēs pievienot tik iemīļotās Dark Sky iespējas.

    WeatherKit būs pieejams kopā ar iOS 16 kaut kad uz rudens pusi. Pie Android lietotājiem Dark Sky iespējas varētu sākt atgriezties arī kaut kad ap to pašu laiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma