Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony un Honda sadarbībai elektroauto jomā plāno veidot jaunu uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Japāņu uzņēmumi Sony un Honda salīdzinoši nesen paziņoja, ka tie sadarbosies elektroauto izstrādē un ražošanā – Honda koncentrēsies uz mašīnas aspektiem un tās ražošanu, Sony rūpēsies par programmatūru un citām tamlīdzīgām lietām. Pēdējie paziņojumi liek domāt, ka abi uzņemumi šīs sadarbības realizēšanai plāno veidot jaunu uzņēmumu.

    “Mūs vieno skatījums, ka būtu prātīgāk kopīgi veidot jaunu, neatkarīgu uzņēmumu nevis to iekļaut Honda vai Sony esošajā struktūrā,” intervijā Nikkei izteicās Sony izpilddirektors Keničiro Jošida. Viņš nesniedza plašākas detaļas, taču pieļāva iespēju, ka abas māteskompānijas varētu pārdot daļu jaunā uzņēmuma akciju un to kotēt biržā.

    Abu Japānas uzņēmumu kopīgā sadarbība elektroauto lauciņā tika izziņota martā. Katram no uzņēmumiem ir savas ambīcijas, taču Honda un Sony saprot, ka otram uzņēmumam ir kas tāds, kas nav viņiem pašiem, tāpēc spēku apvienošana ir loģisks solis. Honda apņēmusies līdz 2040. gadam pilnībā pāriet tikai uz elektroauto un ūdeņraža automašīnu ražošanu, šim mērķim jau tuvāko gadu laikā paredzot desmitiem miljardu dolāru lielas investīcijas. Tiesa, Honda tālu atpalikusi no konkurentiem tieši elektroauto attīstībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma