Web Analytics
More
    Reklāma

    Atzīmējot “R” divīzijas 20 gadu jubileju, tapis jaudīgākais Golf sērijveida modelis vēsturē

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotāja Volkswagen sporta divīzija “R” svin 20 gadu jubileju, tāpēc Volkswagen vadība nolēmusi to atzīmēt, radot visu laiku jaudīgāko sērijveida Golf modeli – autoražotājs iepazīstinājis ar “Golf R 20 Jahre” versiju. Šādā veidā tiek uzsvērts fakts, ka pirms 20 gadiem “R” divīzijas pirmais projekts bija “Golf Mk4”, kas, izmantojot 3,2 litru V6 motoru, tika pārveidots par pilnpiedziņas Golf R32 karsto hečbeku.

    Šajā jaunajā mašīnā izmantots 2,0 litru četrcilindru turbomotors, kas spēj attīstīt 328 zirgspēkus. Tas ir par 22 zirgspēkiem vairāk nekā šobrīd jaudīgākajai “Golf R” versijai, tāpēc arī sniegumam jābūt nedaudz labākam. Līdz šim auto līdz 100km/h ieskrējās 4,7 sekundēs, bet tagad tas, visticamāk, notiks maķenīt ātrāk.

    Reklāma

    Volkswagen pat papūlējušies ieviest dažādus tehniskus sīkumus, piemēram, lietu, ko pats autoražotājs nosaucis par “Emotional Start”. Tas nozīmē, ka, iedarbinot auto, dzinējs sasniegs 2500 apgriezienus minūtē, pēc tam atgriežoties normālajā tukšgaitas režīmā. Volkswagen skaidro, ka tas vadītājam vēl vairāk liet ilgoties pēc “tipiskajām “R” gaitas īpašībām un braukšanas pieredzes”.

    Braucot “S” un “S+” režīmā, pārnesumkārba noregulēta, lai vadītājam sniegtu īpaši izteiktu atgriezenisko saiti. Arī dizainā ieviestas specifiskas detaļas, autoražotājam uzsverot, ka jau kā jauns auto šis ir interesants kolekcionāriem.

    Cena, visticamāk, pārsniegs 50 tūkstošus eiro. Volkswagen norāda, ka šis būs ierobežotas tirāžas modelis un ražošanā atradīsies līdz nākamā gada vasarai. Ražotājs gan nav apstiprinājis, tieši cik mašīnu plānots saražot.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    25.05.2022 16:40

    Ziemā gredzeni būs sajūsmā par to emocionālo startu.
    VAG- pēc operatīvā kaut plūdi.

    Biteme
    26.05.2022 12:15
    Reply to  Diginauts

    Tas tak nav domāts ziemā braukt mājas-dārziņš-darbs-veikals-mājas. Un ne jau oplīzes ņēmējiem, kas skaita lai katrs cents neslinko un atpelna sevi vairākkārt.

    myself
    26.05.2022 23:06
    Reply to  Biteme

    tas domāts gādīgam tētim – gonščikam, kuram vajag piečakarēt ģimeni – redziet, kādu praktisku auto nopirku – hečbeku, tautas auto ar 5 durvīm un nolaižamu beņķi. Bet, kad bērni nogādāti dārziņā, tētis acis pārgriezis lido uz darbu, lai atpelnītu ieguldījumu, un vakarā pēc darba atkal nolaiž tvaiku, uzstādot jaunu pārkāpto noteikumu skaita rekordu :D

    Reklāma