Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks nāk klajā ar kārtējiem skaļajiem apgalvojumiem par autonomo braukšanu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla vadītājs Īlons Masks sarunā ar Brazīlijas žurnālistiem izteicis skaļu apgalvojumu – pēc gada, ap šo pašu laiku, Tesla mašīnās nebūs vajadzīgs vadītājs, proti, tās spēs braukt pašas, bez cilvēka klātbūtnes vadītāja sēdeklī situācijas uzraudzībai un bez vadītāja klātbūtnes kā tādas. Masks devās vizītē uz Brazīliju, lai ar valsts vadību runātu par Amazones reģiona pieslēgšanu Starlink satelītu interneta sistēmai.

    Tas ir kārtējais termiņš, kādā Tesla pie klientiem vēlas nogādāt savas autonomās braukšanas sistēmas, taču Tesla ar šo termiņu realizāciju nereti ir bijušas grūtības, ražotājam līdz konveijera līnijai jau vismaz divus trīs gadus nespējot nogādāt modeļus, kas tika solīti jau ap 2019. un 2020. gadu. Masks vismaz kopš 2020. gada apgalvo, ka jau gada beigās uz ceļiem būs miljons robotakšu, taču, to kā nav, tā nav.

    Taisnības labad gan jāsaka, ka Tesla intensīvi strādā pie savas Full Self-Drive sistēmas attīstības, testēšanā iesaistoties īpaši atlasītiem Tesla mašīnu īpašniekiem. Tesla šo programmu regulāri paplašina, turpinot ievākt datus un uzlabojot sistēmu, taču tajā joprojām ir gana daudz nepilnību, lai mašīna nevarētu braukt bez cilvēka uzraudzības. Pat lielākie optimisti šaubās, ka to iespējams izdarīt tik īsā laikā, īpaši pēc tam, kad daudzi termiņi jau nokavēti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    24.05.2022 10:50

    Šādus apgalvojumus jau sen nevajadzētu uzskatīt par nopietniem. Ir jau tā fāze, kur viņam vienkārši ir jāpiegādā solītais. Nav jēgas tukši runāt, lai tikai nedaudz uzceltu akciju cenas, jo Maska botiem neko vairāk nevajag, lai viņi čurātu siltu. Viņi joprojām uzskata, ka viņš ir ģēnijs, izveidoja paypal, kaut pēdējās tiesās ir parādīts papīrs, kur masks ir atlaists no paypal jo nav kompetents, bet paturēja akcijas, kuras notirgoja, kad to pārņēma ebay….

    Dainis
    24.05.2022 12:15

    Un spacex laumiņas uztaisīja.

    Zigdev
    24.05.2022 15:31

    Sen ir zināms teiciens: “Neklausies vārdos, skaties darbos”…

    Munins
    25.05.2022 02:14

    Kā var nesolīt!

    bobis
    25.05.2022 09:15

    Masks savu maksligo intelektu var iebast kada kara masina vai kara lidmasina, jo nogalinasana ir vienigais ko tas

    Reklāma