Web Analytics
More
    Reklāma

    Lamborghini apstiprina plānus iesaistīties Pasaules izturības čempionāta autosacīkstēs

    Jaunākie raksti

    Itāļu sporta autoražotājs Lamborghini oficiāli apstiprinājis, ka no 2024. gada tas iesaistīsies Pasaules izturības čempionātā (WEC), kā arī piedalīsies līdzīgās sacīkstēs ASV. Lamborghini līdz šim gana veiksmīgi piedalījās šādās sacīkstēs GT3 klasē, bet tagad itāļu uzņēmums izstrādās prestižākās un ātrākās “LMDh” klases mašīnas.

    Lamborghini publicējuši pirmo attēlu, sniedzot aptuvenu ieskatu gaidāmajā sacīkšu mašīnā. Noprotams, ka tā taps uz Sian modeļa bāzes. Lamborghini vadītājs Stefans Vinkelmans norāda, ka iesaistīšanās autosacīkšu vienā no prestižākajime čempionātiem nozīmē zināmas latiņas sasniegšanu.

    Reklāma

    “LMDh” klases noteikumi paredz, ka visiem dalībniekiem jāizvēlas starp četriem šasijas piegādātājiem – Dallara, Ligier, Multimatic un Oreca. Zināms, ka citi Volkswagen koncerna zīmoli šajās sacīkstēs Audi un Porsche izvēlējušies lietot Multimatic šasiju, savukārt neoficiāli izskan, ka Lamborghini lēmis par labu sadarbībai ar Ligier.

    Plašākas detaļas par jauno sacīkšu mašīnu gaidāmas gada turpinājumā, bet jau atklāts, ka Lamborghini šim projektam attīsta speciālu dzinēju. Tas tiks apvienots ar elektrisko jaudas agregātu, kas atbilst čempionāta nolikumam. No uzņēmuma pārstāvju teiktā noprotams, ka Lamborghini neveidos paši savu rūpnīcas komandu, bet gan savas mašīnas piedāvās privātajiem klientiem, kuri vēlēsies tās pirkt vai īrēt.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma