Web Analytics
More
    Reklāma

    “Oura” iesūdzējis tiesā konkurentu “Circular” par iespējamu tehnoloģijas kopēšanu

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums “Oura” šobrīd ir pasaulē populārākais viedo gredzenu ražotājs, un pagaidām šķiet, ka arī tādas ļoti nopietnas konkurences tam nav. Iespējams, tas ir viens no iemesliem, kāpēc citi šo gadžetu ražotāji vēlas pasmelties kādas idejas no “Oura” un pielietot tās, ražojot savus produktus. Par to liecina “Oura” iesniegums tiesā par to, ka konkurenta “Circular” gaidāmās valkājamās ierīces, iespējams, kopē “Oura” risinājumu gan dizaina, gan datu vākšanas ziņā.

    “Circular” par šo soli no “Oura” puses, šķiet, nemaz tik ļoti nav pārsteigts, sakot, ka tas esot mēģinājums apslēpēt konkurenci un, protams, noliedz visas “Oura” izteiktās sūdzības. Paziņojumā presei “Circular” pārstāvis arī uzsvēris, ka monopola īstenošana “nekad nav virzījusi inovācijas”. Šajā gadījumā tas bija domāts, ka “Oura” it kā vēlas visu viedo gredzenu tirgu tikai sev.

    Reklāma

    Tikmēr uzņēmums “Oura” centies atspēkot šos izteikumus, sakot, ka ir par radošumu un inovācijām veselības tehnoloģijās, tostarp tādām, ko attīsta konkurenti. Tomēr tas, ko “Oura” nevar akceptēt, ir tieša kopēšana, jo tā nekādi nepalīdz patērētājiem, kā arī neveicina nozares attīstību. Uzņēmums arī norādījis, ka pret “Circular” iesniegtā prasība tiesā attiecas uz vismaz divu “Oura” patentu apzinātu kopēšanu. Tomēr pašreiz vēl nav skaidrs, kura no pusēm tiesā uzvarēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma