Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla drīzāk iegādāsies derīgo izrakteņu uzņēmumu nevis citu autoražotāju

    Jaunākie raksti

    Autoražotāju kontrolpaketes ik pa brīdim maina savus īpašniekus, vienam koncernam pārpērkot daļas no kāda cita. Šobrīd autoražotājs ar pārliecinoši lielāko tirgus vērtību biržā ir Tesla, tāpēc, diezgan likumsakarīgi, izskan baumas par Tesla idejām kādu autoražotāju pārpirkt. Īpaši pēc tam, kad uzņēmuma vadītājs Īlons Masks nopirka Twitter.

    Masks gan ir noliedzis jebkādas runas par idejām pārpirkt mazāku autoražotāju. Masks nav slēpis, ka vienkāršāk ir uzbūvēt jaunu rūpnīcu un to iekārtot tieši tā, kā tas nepieciešams, tā vietā, lai pārbūvētu jau esošu rūpnīcu un to pielāgotu savām vajadzībām. Tesla šāda pieredze ir, pārbūvējot rūpnīcu Fremontā, kas savulaik tika nopirkta no Toyota.

    Tesla vadītājs gan ir atvērts domai par kalnrūpniecības uzņēmuma iegādi. Viņš norāda, ka Tesla izskatīs dažādus veidus, kā paātrināt pāreju uz elektroauto. Autoražotāja pašmērķis nav pirkt kalnrūpniecības uzņēmumus, kas ļautu pa taisno piekļūt nepieciešamajām izejvielām, bet, ja tas būs vienīgais veids, kā paātrināt procesus, tad Tesla šādu iespēju noteikti izskatīs.

    Šāds notikumu attīstības scenārijs nebūt nav nereāls, jo izejvielu cenas visam ir ļoti strauji augušas, īpaši materiālu cenas bateriju ražošanai. Lai kompensētu cenu kāpumu, Masks izteicies par Tesla plāniem iesaistīties litija ieguves biznesā. Līdzīgi citiem autoražotājiem, Tesla intensīvi strādā, lai nodrošinātu ilgtermiņa litija piegādes līgumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma