Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” zaudējusi vērtīgākās kompānijas titulu

    Jaunākie raksti

    Jau kādu laiku un jo īpaši pēdējās dienās akciju tirgus piedzīvo drūmus brīžus, daudzu tehnoloģiju uzņēmumu, tostarp lielo kompāniju akciju vērtībai turpinot krist. Starp tām ir arī “Apple”, kas līdz šim varēja lepoties ar vērtīgākās kompānijas titulu. Taču nu šo troni pārņēmis naftas ieguves uzņēmums “Saudi Aramco”.

    Norādīts, ka līderu maiņai iemesls nav bijis vienīgi “Apple” akciju vērtības kritums. Pašreizējā inflācijas pieauguma dēļ cēlušās arī naftas cenas, kas ļāvis vairāk nopelnīt naftas ieguves un pārstrādes uzņēmumiem. “Saudi Aramco” tirgus vērtība pēdējās dienās sasniegusi 2,43 triljonus dolāru, kas bijis pietiekami, lai pārņemtu vērtīgākās kompānijas titulu. Tikmēr “Apple” vērtība 11. maijā sasniedza 2,31 triljonu dolāru, un paredzams, ka tā turpinās samazināties.

    Šāda notikumu gaita gan “Apple”, gan kompānijas akciju turētājiem varētu būt visai sāpīga. Vēl gada sākumā uzņēmums paziņoja, ka sasniedzis 3 triljonu dolāru tirgus vērtību, kas tobrīd bija par aptuveni 1 triljonu vairāk nekā “Saudi Aramco”. Kopš tā laika “Apple” tirgus vērtība sarukusi par 16%, savukārt “Aramco” – palielinājusies par 27%.

    Avots: Yahoo

    Tehnoloģiju uzņēmumiem šis laiks akciju tirgū kopumā ir visai drūms. Pie tā vainojama gan inflācija, gan notiekošais Ukrainā un bažas par savu ieguldījumu drošību. Izskan viedokļi, ka paies vēl kāds laiks, līdz tehnoloģiju uzņēmumi atgūsies.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma