Web Analytics
More
    Reklāma

    KYMCO Eiropā sāks piegādāt elektrisku motorolleri ar nomaināmām baterijām

    Jaunākie raksti

    Taivānas motorolleru ražotājs KYMCO paziņojis, ka Eiropā sāks piegādāt elektrisku motorolleri ar baterijām, kuras var nomainīt pats lietotājs. Uzņēmums kā pirmo vietu Eiropā saviem pakalpojumiem izvēlējās Itāliju, tur piedāvājot “Ionex” elektriskos motorollerus.

    Līdzīgu risinājumu Āzijas tirgū piedāvā cits elektrisko motorolleru ražotājs Gogoro – klients var piebraukt bateriju maiņas stacijai, izņemt savu tukšo bateriju, tās vietā ievietot jaunu un uzlādētu, lai dotos tālāk. Serviss pieejams, maksājot ikmēneša abonēšanas maksu. Abi uzņēmumi Taivānā ir konkurenti, turklāt Gogoro Taivānā ir krietni vairāk bateriju maiņas punktu nekā KYMCO – aplēses liecina, ka attiecība starp abiem ražotājiem un to bateriju maiņas punktiem ir 10:1 par labu Gogoro. Šis uzņēmums izvēlējies paplašināt savu darbību galvenajos Āzijas valstu tirgos, tostarp Ķīnā un Indonēzijā.

    KYMCO ienākšana Eiropas tirgū nozīmē, ka elektriskie motorolleri ar nomaināmām baterijām šajā pasaules daļā pamazām kļūs pieejamāki. Oficiālie dati liecina, ka “Ionex” motorolleri ar vairākiem bateriju moduļiem var nobraukt līdz pat 200 kilometriem – šādiem tāliem izbraukumiem zem sēdekļa var ievietot kopā trīs bateriju moduļus. Bateriju iespējams gan vienkārši uzlādēt, gan arī nomainīt kādā no maiņas punktiem. Šobrīd nav zināms, cik strauji notiks paplašināšanās Itālijā un vai uzņēmums plāno ienākt arī citās Eiropas valstīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    12.05.2022 10:09

    Drīz vadītāji ārdīsies, ka nav stāvvietu jo visapkārt būs bateriju nomaiņas stacijas – katram auto ražotājam savs, motocikliem, motorolleriem, skūteriem, e-velo, e-slidām, mobilitātes rateļiem utt.

    Reklāma