Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas kinoteātros rāda pirātiskas filmas, kas lejupielādētas no torrentiem

    Jaunākie raksti

    Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, vairākas Holivudas kinostudijas paziņojušas, ka aptur jauno filmu demonstrēšanu šajā valstī. Tas nozīmē, ka būtībā Krievijas iedzīvotājiem iet gar degunu pašu svaigāko Holivudas garadarbu baudīšana. Taču daži valsts kinoteātri tos tāpat pamanījušies parādīt uz lielajiem ekrāniem, lejupielādējot no nelegālām torrentu vietnēm.

    Apmēram aprīļa vidū Krievijas sociālajos tīklos VK un “Telegram” sāka parādīties ieraksti, kas lika domāt, ka vairāki kinoteātri sāks demonstrēt lielbudžeta Holivudas filmas, ieskaitot tikko iznākušās, kuras Holivuda aizliegusi rādīt Krievijā. To vidū, piemēram, ir jaunākā “Batman” filma, “Don’t Look Up”, “I’m Blushing” un citas.

    Reklāma

    Pēc dažām dienām šo filmu seansi vairākās Krievijas pilsētās jau ritēja pilnā sparā. Piemēram, 21. aprīlī Maskavas laikmetīgās mākslas centrā tika demonstrēts īpašais “Batman” seanss. Organizatori to veidoja kā sava veida mākslas priekšnesumu ar komentāru par Holivudas aiziešanu no Krievijas tirgus. Pati filma gan bez pārsteigumiem lejupielādēta no pagaidām nenosauktas torrentu vietnes. Zināms, ka līdzīgā stilā arī citviet Krievijā notikuši filmu seansi.

    Attēlā zemāk redzams, ka no torrentiem iegūtas filmas rāda arī Jekaterinburgas kinoteātrī “ГРИНВИЧ”. Izskatās, ka arī šobrīd šis kino ļauj iegādāties biļetes uz pirātiskām filmām, ieskaitot to pašu “Batman”.

    Pagaidām nav skaidrs, kā šī problēma tiks atrisināta. Daudzos sociālo mediju ierakstos pausts atbalsts pirātismam, sakot, ka, ja Rietumu filmu kompānijas nebūtu pametušas Krievijas tirgu, filmas šādā nelegālā veidā nevajadzētu demonstrēt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēteris
    05.05.2022 10:14

    Un lapas sānos parādījās ļoti atbilstoša reklāma ar tekstu “break all limits” :)

    Diso
    05.05.2022 10:18

    Jautājums, kādā kvalitātē tās filmas redzamas? Vēl jau digitāli nav izlaistas, paliek tiek video kameras filmēta versija.

    Archijs
    05.05.2022 11:38
    Reply to  Diso

    Betmens jau ir 4k dolby atmos. Neredzēsi atšķirību starp pirātisko Krievijā vai Forum Cinemas. Par dublēšanu gan īsti nezinu

    Čiekurs
    05.05.2022 12:54
    Reply to  Archijs

    Arī Don’t look up jau sen ir.
    Dublāža Batman man rādās – Профессиональный многоголосый | HDRezka Studio.
    Šito, protams, nepatērēju.

    Kino Kults
    05.05.2022 10:54

    Filma “I’m Blushing” = Pixar filma “Turning Red”, kas krievvalodīgajās teritorijās tiek tulkota kā “Es sarkstu”.

    Krotow
    05.05.2022 11:59

    Intelektuālā īpašuma pirātisms un rūpnieciskā spiegošana PSRS notika oficiālā līmenī. Krievijas vadonis ar pakalpiņiem tagad atjauno PSRS pie sevis. Par ko vēl brīnīties? Drīz sāks arī ķīniešu klonus piratēt.

    Skābene
    06.05.2022 09:01
    Reply to  Krotow

    Holivuidai jāsāk ražot daudz jaunu kara filmu par uzvaru pār nacistisko Krieviju! Lai kačā un skatās! :D

    Reklāma