Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen un BP sadarbosies, Eiropā uzstādot elektroauto uzlādes punktus

    Jaunākie raksti

    Vācu autokoncerns Volkswagen paziņojis par stratēģisko sadarbību ar britu enerģētikas kompāniju BP, kas paredz attīstīt elektroauto ātrās uzlādes punktus Eiropā. Īstermiņa plāni paredz, ka Lielbritānijā un Vācijā kopumā tiks uzstādīti vismaz 4000 jauni elektroauto lādētāji.

    Abi uzņēmumi norāda, ka uzlādes iekārtu uzstādīšana BP piederošajās stacijās dod vērā ņemamus ieguvumus klientiem – ērti sasniedzama vieta un papildus pakalpojumi, piemēram, ēdināšana un labierīcības.

    Jau esošās BP stacijas tiks aprīkotas ar Volkswagen “Flexpole” uzlādes iekārtām, kas aprīkotas ar diviem CCS2 spraudņiem un spēj sniegt 150kW jaudu. Tāpat šīs iekārtas var aprīkot ar akumulatoriem, kas uzkrāj enerģiju laikā, kad iekārta netiek izmantota mašīnas lādēšanai. Tādējādi nav nepieciešami papildus darbi, lai izbūvētu jaudīgu savienojumu ar elektrotīklu.

    Pirmā iekārta jau sākusi darboties Vācijas pilsētā Diseldorfā. Ja īstermiņa plāns paredz 4000 lādētājus Vācijā un Lielbritānijā, tad nedaudz ilgākā termiņā, proti, līdz 2024. gada beigām iecerēti jau 8000 lādētāji ne tikai šajās divās valstīs, bet arī citviet Eiropā. Jaunās uzlādes vietas būs iekļautas arī mašīnu navigācijas sistēmās un mobilajā lietotnē, lai klienti tās varētu ērti atrast.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Marģeris
    04.05.2022 23:23

    un ko lādēsim, ja mašīnu piegādes kavējas gadiem?

    Reklāma