Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo apstiprina, ka elektriskais “XC90” pēctecis tiks prezentēts gada nogalē

    Jaunākie raksti

    Zviedru autoražotāja Volvo vadītājs Džims Rovans apstiprinājis, ka šā gada pēdējā ceturksnī ieradīsies elektriskais “XC90” pēctecis. Neskatoties uz to, ka 1. ceturksnī Volvo peļņa bijusi ievērojami zemāka nekā iepriekš, autoražotājs saglabā apņēmību sasniegt izvirzītos elektrifikācijas mērķus.

    “Mēs turpinām virzīties pēc plāna. Esam apņēmušies katru gadu tirgū palaist noteiktu skaitu automašīnu, taču mēs pieņemsim lēmumu, kad tas notiks. 2022. gada pēdējais ceturksnis ir laiks, kad izplatīsim plašāku informāciju par šo auto,” stāsta Volvo vadītājs. “Šis ir ļoti aizraujošs laiks, jo tas mūs ieved jaunā pasaulē – šis ir vēl viens pakāpiens, veidojot nākotni. Šis modelis mums ir ārkārtīgi svarīgs.”

    Volvo modeļi nākotnē iegūs nosaukumu, aizstājot līdzšinējo sistēmu ar burtu un ciparu kombināciju. Pēdējie Volvo soļi liecina, ka šo auto varētu saukt par “Embla”. Volvo iesniedzis pieteikumu Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojā, piesakot tiesības uz šo nosaukumu, savukārt Volvo pārstāvji atteikušies komentēt mašīnas iespējamo nosaukumu.

    “Embla” bija pirmās sievietes vārds skandināvu mitoloģijā, bet tagad tas varētu signalizēt, ka Volvo nākotnes modeļu nosaukumi būs saistīti ar autoražotāja izcelsmes reģionu, proti, Skandināviju un tās vēsturi.

    Jaunais elektriskais modelis izmantos “SPA2” platformu, kas ir uzlabota esošo platformu versija. Tajā iespējams izmantot gan iekšdedzes dzinējus, gan arī elektriskos jaudas agregātus. Šī būs pirmā Volvo automašīna, kas izmantos jauno platformu, bet vēlāk tā tiks ieviesta citos Volvo modeļos, kā arī mātesuzņēmuma Geely piedāvājumā. Volvo sola, ka jaunajā mašīnā ieraudzīsim jaunu pieeju ārpuses un salona dizainam, vienlaikus saglabājot XC90 īpašības. Lielākais no Volvo apvidus auto joprojām ir ļoti svarīgs uzņēmuma biznesā – tas ir trešais pārdotākais modelis, sastādot 6,5% no kopējā pārdošanas apjoma pasaulē.

    “SPA2” platforma ir veidota divās versijās, tāpēc elektriskās mašīnas būs ar plakanu grīdu un lielāku plašumu salonā, savukārt versija iekšdedzes dzinējiem joprojām būs piemērota dzinēja, ātrumkārbas un citu agregātu izvietošanai. Volvo pagaidām ļoti sargā informāciju par plānotajiem jaudas agregātiem, bet nav noslēpums, ka ražotājs aktīvi virzās pilnīgas elektrifikācijas virzienā.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Basics
    02.05.2022 10:04

    Nopērkot palietotu Emblu, ar to varēs stāties intīmās attiecībās par Volvo cenām.

    Reinis Rozitis
    02.05.2022 13:05

    Kaut kā cerēju, ka būs vairāk uz Recharge pusi, ar “suicide” durvīm, bez centrālās statnes.

    Reklāma