Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc vairāku nedēļu pauzes atsākas Škoda “Enyaq iV” ražošana

    Jaunākie raksti

    Čehu autoražotājs Škoda paziņojis, ka pēc vairāku nedēļu pārtraukuma atsākusies Škoda elektriskā modeļa “Enyaq iV” ražošana uzņēmuma galvenajā rūpnīcā Mlada Boļeslavas pilsētā. Ražošana bija apturēta, jo Škoda pietrūka nepieciešamo detaļu, galvenokārt elektroinstalācijas.

    Volkswagen koncerna zīmoliem elektroinstalācijas ražo Ukrainā, tāpēc Krievijas izraisītais karš radījis problēmas ne tikai Škoda, bet arī pašam Volkswagen un citiem autoražotājiem. Škoda ziņo, ka ir izdevies sakārtot jautājumu par piegādēm un darbs pie elektriskā modeļa ražošanas var atsākties.

    Autoražotājs plāno, ka sākotnēji ik nedēļu tiks saražoti aptuveni 1000 eksemplāri, bet nākamo divu mēnešu laikā ražošanas apjomi pamazām tiks palielināti. Škoda plāni paredz, ka dienā jāsaražo 370 “Enyaq iV” un “Enyaq iV Coupe” vienības. Situācija Eiropā gan ir nestabila un ļoti mainīga, tāpēc grūti prognozēt, kad un kā Škoda spēs sasniegt šo uzstādīto latiņu. “Škoda mērķis ir strādāt ar maksimālo iespējamo ražošanas jaudu. Tomēr tas ir atkarīgs no dažādu komponentu pieejamības, bet šobrīd ir neiespējami izteikt prognozes par piegādes ķēdēm,” teikts autoražotāja izplatītajā paziņojumā.

    Dati liecina, ka šā gada 1. ceturksnī Škoda pārdeva 8800 elektriskās mašīnas, atsevišķās valstīs izkonkurējot radniecīgo Volkswagen ID.4. Ražošanas pārtraukšana vairāku nedēļu garumā Škoda maksās vairākus tūkstošus saražotu eksemplāru, vienlaikus pagarinot jau tā garās rindas, lai saņemtu savu auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma