Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW tagad sniedz elektroauto uzlādes pakalpojumus arī Latvijā

    Jaunākie raksti

    Oficiālais BMW un Mini dīleris Latvijā – Inchcape Motors Latvia – paziņo par BMW Charging pakalpojuma uzsākšanu Latvijā. Autovadītāji ar BMW Charging karti par izdevīgiem tarifiem varēs uzlādēt savus elektroauto un plug-in hibrīddzinēju akumulatorus Ionity un citās partneru uzlādes stacijās.

    “BMW Group ir apņēmies veicināt elektromobilitātes attīstību un palielināt transporta nozares ilgtspēju. BMW Charging paplašināšana Latvijā ir viens no soļiem, ko speram, lai uzlabotu uzlādes infrastruktūru un tādējādi veicinātu Latvijas autoparka elektrifikāciju. BMW Charging karte sniegs autovadītājiem piekļuvi vairāk nekā 450 000 uzlādes punktos visā pasaulē, tostarp 160 000 no tiem atrodas Eiropā. Atkarībā no izvēlētā plāna autovadītāji varēs uzlādēt sava automobiļa akumulatoru par konkurētspējīgu cenu,” stāsta Zane Zariņa, BMW tirdzniecības vadītāja.

    BMW Charging pakalpojums ietver uzlādi ne tikai Ionity tīklā, bet arī citos uzlādes staciju tīklos, kas noslēguši līgumus ar BMW Charging. Visas sadarbības uzlādes stacijas ir atzīmētas BMW navigācijas sistēmā, mājaslapā un BMW Charging lietotnē, tādējādi atvieglojot maršruta plānošanu ar izdevīgākajām vietām elektroauto uzlādei.

    “Latvijā BMW Charging tīkls pašlaik ir plašākais Baltijā ar vairāk nekā 450 uzlādes punktiem, taču mēs esam ieinteresēti tīklu paplašināt vēl vairāk. Mūsu mērķis ir šo pakalpojumu Latvijā ieviest pēc iespējas ātrāk, lai, elektroauto tīklam paplašinoties, mums jau būtu pieejams autovadītājiem ērts risinājums,” skaidro Z. Zariņa.

    Elektroauto uzlāde BMW stacijās ir vienkārša – pēc reģistrēšanās mājaslapā autovadītājs saņem pakalpojumu karti un tiek piedāvāta iespēja izvēlēties vienu no vairākiem apmaksas plāniem. Izmantojot plānu Active, autovadītājs maksā abonēšanas maksu 4,99 eiro mēnesī, bet apmaiņā pret to viņš var izmantot fiksētus tarifus jebkurā BMW Charging uzlādes stacijā Latvijā. Uzlāde ar maiņstrāvas vai līdzstrāvas uzlādes sistēmu maksā 0,30 eiro/kWh, bet Ionity uzlādes stacijās, kas piedāvā jaudu līdz 350 kW – 0,79 eiro/kWh.

    Otrais pieejamais plāns ir Flexi, kas ir bez abonēšanas maksas, taču uzlādes cena nav fiksēta un ir atkarīga no konkrētās stacijas operatora.

    Autovadītāji var abonēt arī papildplānu Ionity Plus, kas par summu 13 eiro mēnesī ļauj maksāt fiksētu maksu tikai 0,29 eiro/kWh par elektroenerģiju lieljaudas uzlādes punktos (HPC). BMW Charging kartes īpašnieks var sekot līdzi saviem izdevumiem un uzlādes pārskatiem, izmantojot lietotni vai mājaslapu.

    Visiem klientiem, kuri Latvijā iegādāsies jaunu BMW elektroauto vai plug-in hibrīdautomobili, BMW Charging Active plāns 12 mēnešus būs pieejams bez maksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AC/DC
    28.04.2022 15:13

    Bla bla bla. Ionity viena stacija LV. Un pašiem BMW nav praktiski neviena lādētāja…

    Henrijs
    28.04.2022 22:42
    Reply to  AC/DC

    Ionity bez BMW kartes arī maksā 79c :D

    Reklāma