Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen sāk elektriska “Amarok” pikapa izstrādi

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Volkswagen sācis darbu pie “Amarok” pikapa, kuram būs arī pilnībā elektriska versija. Volkswagen šī auto izstrādē sadarbojas ar Ford un kā ražošanas plānotais sākums nosprausts 2025. gads. Elektriskais “Amarok” idejiski tiek veidots kā mazāka, efektīvāka alternatīva Rivian “R1T” un Tesla “Cybertruck”.

    Šī sadarbība ir turpinājums jau iepriekš aizsāktajam abu autoražotāju kopdarbam, kas rezultējās 2. paaudzes “Amarok” un arī Ford “Ranger” modelī. Volkswagen valdes loceklis Larss Krauze apstiprinājis, ka tiek strādāts pie elektriska pikapa.

    Lai gan Ford izlēmis, ka “Ranger” pikaps būs nopērkams plug-in hibrīda formā, Volkswagen izvēlējās to nedarīt, norādot, ka tam nav lielas jēgas, jo plug-in hibrīds nesniedz iespējas nobraukt lielāku attālumu ar vienu uzlādi. “Šobrīd neesam apmierināti ar attālumu, ko varētu nobraukt ar plug-in hibrīdu. Nekad nesaki nekad, bet sliecamies elektroauto virzienā,” saka Krauze.

    Volkswagen ir pārliecināti, ka elektriskos jaudas agregātus un baterijas varēs ievietot arī Ford izstrādātajā šasijā, jo elektriskais “Amarok” izmantos tieši Ford platformu. Tiesa, lai to paveiktu, būs jāveic dažādas izmaiņas. Elektriskais “Amarok” varētu tikt ražots ASV, vienā rūpnīcā ar “Ranger”.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma