Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” Eiropā izvairījies no ienākuma nodokļa maksāšanas par 55 miljardu dolāru ieņēmumiem

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka e-komercijas gigants “Amazon” nav visai godīgi un kārtīgi samaksājis savus nodokļus. Lai gan pērn “Amazon” ieņēmumi Eiropā palielinājās par 17% jeb 55 miljardiem dolāru, uzņēmums izvairījies no ienākuma nodokļa maksāšanas. “Amazon” šajā tirgū esot darbojies ar 1,16 miljardu eiro lieliem zaudējumiem un saņēmis pat miljarda eiro lielas nodokļu atlaides.

    “Amazon” pārstāvis aģentūrai “Bloomberg” gan dievojies, ka uzņēmums “visā Eiropā maksā ienākuma nodokli simtiem miljonu eiro apmērā”. Par “Amazon” ieņēmumiem, peļņu un nodokļiem tiek ziņots vietējām iestādēm katrā valstī. Tāpat atklājies, ka, neskatoties uz ieņēmumu pieaugumu, sakarā ar 50 jaunu tirdzniecības vietu atvēršanu pērn visā Eiropā “Amazon” šajā reģionā nācies strādāt zaudējumiem.

    Reklāma

    Šī gluži nav pirmā reize, kad “Amazon” tiek apsūdzēts par viltīgiem gājieniem saistībā ar nodokļu maksāšanu. Uzņēmums jau gadiem kritizēts par saņemtajiem nodokļu atvieglojumiem un manieri, kā tiek ziņots par ieņēmumiem. Piemēram, 2017. gadā Eiropas Savienība lika “Amazon” samaksāt 250 miljonus eiro par iespējamu nelikumīgu valsts atbalsta praksi, kas aizsākās 2000. gadu sākumā. Uzņēmumam pērn gan veiksmīgi izdevās to pārsūdzēt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma