Web Analytics
More
    Reklāma

    Aviokompānija “Delta” savās lidmašīnās testēja Starlink internetu

    Jaunākie raksti

    Viens no aviokompānijas “Delta” vadītājiem Eds Bastians apstiprinājis, ka viņa vadītais uzņēmums veicis izmēģinājuma testus, savās lidmašīnās pārbaudot Starlink interneta tehnoloģijas. Kā ziņo The Wall Street Journal, Bastians nav izklāstījis plašākas testa detaļas, savukārt Starlink izstrādājošā uzņēmuma “SpaceX” viens no vadītājiem Džonatans Hofellers norāda, ka uzņēmums runājis ar vairākām aviosabiedrībām pagājušājā vasarā un pat veicis demonstrācijas tiem uzņēmumiem, kas bijuši ieinteresēti.

    Tieši šajā laikā, proti, pērnā gada vasarā, Īlons Masks tvītoja, ka Starlink uztvērēji būtu jāsertificē katram lidmašīnas tipam atsevišķi. Viņš norādīja, ka pirmā prioritāte ir Boeing 737 un Airbus A320 lidaparāti, jo tie pasaulē pārvadā visvairāk pasažieru.

    Reklāma

    Hofellers apstiprina, ka viens no “SpaceX” mērķiem joprojām ir panākt, lai lidmašīnās strādā Starlink internets. Viņš uzskata, ka dažādu savienojumu lietošana lidmašīnās ir viena no lietām, kura būtu jāmaina, skaidrojot, ka lietotāji lidmašīnā varēs patērēt savu iecienīto saturu tāpat kā mājās.

    Uzņēmums jau pērn iesniedza pieteikumus ASV Federālajā sakaru komisijā, to informējot par skarbiem apstākļiem paredzētu Starlink uztvērēju. Tādu plānots lietot lidmašīnās, kuģos un citos kustīgos transportlīdzekļos. Kāds cits iesniegums šai pašai komisijai liecina, ka sešu mēnešu garumā notiks izmēģinājumi lidmašīnās.

    Satelītkomunikāciju eksperti gan norāda, ka paies vairāki gadi, lai šo tehnoloģiju pamazām varētu ieviest. Lidmašīnās nepieciešams uzstādīt aparatūru, arī citi konkurenti cenšas piedāvāt ko līdzīgu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma