Web Analytics
More
    Reklāma

    Lexus iepazīstina ar jauno, pilnībā elektrisko modeli RZ 450e

    Jaunākie raksti

    Lexus iepazīstina ar jauno, pilnībā elektrisko modeli RZ 450e. Jaunais modelis ir veidots uz specializētas elektriskā transportlīdzekļa ar akumulatoru (BEV) platformas un piedāvā jaunas tehnoloģijas, kas uzlabo gan braukšanas pieredzi, gan drošības un autovadītāja atbalsta funkcijas, padarot braucienu vienlaikus ērtu un aizraujošu.

    RZ 450e ir pilnīgi jauns ar akumulatoru darbināms elektriskais SUV, kas ir pirmais, no nulles izstrādātais Lexus elektroauto. Tas nav tikai transportlīdzeklis, kas ierastā dzinēja vietā vienkārši uzņem akumulatora elektrisko enerģiju. Tas ir kaut kas vairāk – realizējot jauno tehnoloģiju iespaidīgo potenciālu, tiek uzlabota veiktspēja un palielināta braukšanas bauda.

    Jaunā elektroniskā Lexus e-Axle debija

    RZ ir pirmais sērijveida modelis, kurā pielietots jaunais Lexus e-Axle. Šis ir kompakts, modulārs komplekts, kas sastāv no motora, pārnesumkārbas un ECU, kas atrodas starp dzenošajiem riteņiem. Tas izmantots gan priekšpusē, gan aizmugurē, un tā darbība kopā ar DIRECT4 pilnpiedziņas vadības sistēmu regulē braukšanas apstākļiem atbilstošu transportlīdzekļa stāvokli, saķeri un jaudas sadali.

    Ekskluzīvā Lexus tehnoloģija DIRECT4 ir inteliģenta sistēma, kas nepārtraukti līdzsvaro visu četru riteņu saķeri, intuitīvi un nemanāmi nodrošinot atbilstošu piedziņas spēku. Rezultātā rodas samērīga veiktspēja, uzlabota stūres reakcija un stabila vadāmība.

    Akumulators, braukšanas diapazons un efektivitāte

    RZ tiek izmantots litija-jonu akumulators ar kopējo jaudu 71,4 kW. Tas novietots pilnībā zem auto salona, tādējādi kļūstot par platformas sastāvdaļu. Akumulatora atrašanās vieta nodrošina arī automobiļa zemo smaguma centru.

    Galvenais apsvērums bija akumulatora ilgmūžība, jo īpaši veiktspējas līmenis, kāds varētu būt gaidāms pēc 10 gadu ilgas pārvietošanās. Lexus paredz, ka RZ akumulators šajā laika posmā saglabās vairāk nekā 90% no jaudas, pateicoties virknei pasākumu kvalitātes un veiktspējas nodrošināšanai, kuru pamatā ir Lexus ilgā pieredze akumulatoru pārvaldības tehnoloģiju jomā.

    Sīkāka informācija par transportlīdzekļa braukšanas diapazonu un akumulatora uzlādes laikiem tiks paziņota vēlāk, bet Lexus prognozē, ka kombinētajā WLTP ciklā RZ varēs nobraukt aptuveni 400 km. RZ mērķa patēriņš ir 18,1 kW uz 100 km, kas padara RZ par vienu no efektīvākajiem BEV klāstā.

    One Motion Grip: pasaulē pirmā stūrēšanas sistēma steer-by-wire ar stūres jūgu
    One Motion Grip elektroniskā stūrēšanas sistēma ir viena no visnozīmīgākajām jaunajām Lexus RZ tehnoloģijām. Automobilī nav mehāniskas saiknes un stūres statņa. Tā vietā sistēma izmanto elektrisko savienojumu, lai raidītu ievades datus no stūres uz riteņiem. Rezultātā tiek nodrošināta tūlītēja reakcija un precīzāka stūres vadība.

    Vadītājs arī ievēros, ka, braucot pa nelīdzeniem ceļiem, stūrēšana ir vienmērīga, automobilim ir stabila gaita spēcīgos sānvējos, kā arī novērojama izcila taisnu līniju veiktspēja uz slīpām virsmām.

    Advancētas drošības sistēmas

    Jaunajā RZ ir integrēti vairāki jauninājumi, piemēram, brīvroku joslas sekošanas funkcija, proaktīvs braukšanas asistents ar stūrēšanas palīgsistēmu un jauns monitors, kas uzrauga vadītāja uzvedību, konstatējot nogurumu vai neuzmanības pazīmes.

    Adaptīvā kruīza kontrole un joslas sekošanas funkcija darbojas kopā, lai nodrošinātu brīvroku braukšanu situācijās, kad ātrums ir mazs, piemēram, lēni kustīgās satiksmes rindās. Proaktīvais braukšanas asistents izmanto priekšējo kameru, lai noteiktu līkuma leņķi, attiecīgi regulējot stūri, tuvojoties un veicot pagriezienu.

    Jaunais RZ ir aprīkots arī ar Lexus e-Latch, kas automātiski atceļ durvju atvēršanu, ja no aizmugures tuvojas transportlīdzekļi vai riteņbraucēji. Ir paredzams, ka šis, būdams pasaulē pirmais šāda veida izgudrojums, palīdzēs novērst 95% negadījumu, ko izraisa durvju atvēršana nevietā.

    Jaunas dizaina iezīmes

    Lexus ir pārņēmis BEV piedāvāto dizaina brīvību, lai radītu transportlīdzekli, kurš izskatā ievērojami atšķiras no parastajiem automobiļiem, vienlaikus pārstāvot Lexus Next Chapter dizainu. Auto ārējais veidols pārinterpretē Lexus raksturīgo vārpstveida virsbūvi, savukārt salons veidots kā gaiša un plaša telpa, kas vienlaikus ir gan vienkārša, gan grezna.

    Jauno Lexus RZ 450e var rezervēt Lexus mājaslapā. Pārdošanas uzsākšana plānota 2023. gada janvārī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kkā tā
    21.04.2022 20:25

    ..”realizējot jauno tehnoloģiju iespaidīgo potenciālu, tiek uzlabota veiktspēja un palielināta braukšanas bauda”

    The fcuk I just read?

    Varētu varbūt arī grafiku ar braukšanas baudas rādījumiem dažādiem auto, kuros izmanto tehnoloģiju iespaidīgo potenciālu, kā arī principā var norādīt tajā pašā grafikā auto, kuri neizmanto tehnoloģiju iespaidīgo potenciālu :D

    vbvvvb
    14.05.2022 20:10

    protams, debilaa sture no weirdo Elon mobīļa

    Reklāma