Web Analytics
More
    Reklāma

    Autonomi braucošs auto Sanfrancisko samulsina policistus un mūk prom

    Jaunākie raksti

    Itin amizanta un pagaidām neierasta situācija atgadījusies ASV pilsētā Sanfrancisko – General Motors paspārnē esošais “Cruise” zīmols piedāvā autonomo taksometru pakalpojumus Sanfrancisko. Serviss lielākoties darbojies bez būtiskiem sarežģījumiem, taču nupat lielu uzmanību izpelnījusies situācija, kas samulsinājusi vietējos policistus.

    Policisti apturēja “Cruise” mašīnu, kas brauc pati un bez vadītāja, taču tā vietā, lai auto stāvētu uz vietas, mašīna pati sāka mukt prom no policijas. Uzņēmuma pārstāvji komentējuši šo situāciju, norādot, ka automašīna neizvēlējās mukt prom, bet gan devās uz drošu apstāšanās vietu.

    “Cruise” pārstāvji norādīja, ka policisti esot sazinājušies ar uzņēmumu un informējuši par situāciju, tāpēc nekādas tālejošas sankcijas nesekos. Abas puses sastrādājas, lai noslīpētu procedūras, kā cilvēkiem, šajā gadījumā policistiem, rīkoties ar pašbraucošajām automašīnām. Tieši šādiem gadījumiem ieviests speciāls tālrunis ziņošanai. Īsti gan nav zināms, kāpēc auto vispār bija nepieciešams apturēt. Populārākā versija ir par neatbilstošu apgaismojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.04.2022 13:39

    Uzlabotā versija no policijas atšaudīsies. Un aiz sevis metīs uz ceļa ežus un lies eļļu.

    Atis
    12.04.2022 21:09

    Kāpēc lai policists mēģinātu apturēt bezvadītāja auto? Labdien, jūs pārsniedzāt ātrumu? Kur steidzāties?

    davix
    13.04.2022 09:55
    Reply to  Atis

    Tas nebūtu labs precedents, ja būs auto kategorija, kuru policisti nedrīkstētu apturēt. Tad ātri vien tas var kļūt par nelegālo preču aprites kurjera auto parku.

    Bet neskatoties uz to, labprātāk iekļautos šādu bez pilotu auto satiksmē, nekā mūsdienu kompleksu māktajā autovadītāju satiksmes kultūrā ar visām no tā izrietošajām sekām.

    Reklāma