Web Analytics
More
    Reklāma

    Radušās bažas par ražošanu “Gigafactory Berlin”, Vācijai cenšoties atteikties no krievu kurināmā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla tikai nupat oficiāli atklāja savu pirmo rūpnīcu Eiropā, kas atrodas Berlīnes pievārtē, taču, kā ziņo vācu medijs Berliner Kurier, tagad radušās bažas par iespējām turpināt ražošanu šajā rūpnīcā. Sekojot Krievijas iebrukumam Ukrainā, Eiropas Savienība un Vācija cenšas strauji mazināt savu atkarību no krievu kurināmā, taču, kā zināms, lielākā daļa Vācijas dabasgāzes tiek piegādāta tieši no Krievijas.

    Brandenburgas federālās zemes parlamenta Zaļās partijas līderis Benjamins Raške (Benjamin Raschke) izteicies – ja Vācija pārtrauc importēt krievu gāzi, tad tādi projekti kā Tesla rūpnīca apstājas. Šādam apgalvojumam ir vērā ņemams pamats, proti, 60% no nepieciešamās enerģijas šai rūpnīcai nodrošina tieši gāze.

    Politiķi uzsver, ka, pārtraucot saņemt gāzi no Krievijas, prioritāte būs iedzīvotāji un svarīgāko infrastruktūras objektu apgāde ar enerģiju, savukārt lielie industriālie centri tiks apturēti pirmie vai arī tiem būs jāatrod cits veids, kā nodrošināt savu energoapgādi. Tesla elektroauto rūpnīca nebūtu vienīgā Brandenburgas federālajā zemē, kas piespiedu kārtā būtu spiesta pārtraukt darbību, ja apstāsies gāzes piegādes – kā divi no piemēriem tiek minēta arī liela ķīmiskā rūpnīca, kā arī cementa ražotne.

    Pat, ja Eiropas Savienība vai Vācija tūlītēji nepārtrauks Krievijas gāzes importu, tad paši krievi var lemt apturēt eksportu uz “nedraudzīgajām valstīm”, šajā sarakstā ietilpstot Eiropas Savienības dalībvalstīm. Vācijas valdība tikmēr cenšas aizvietot krievu gāzi ar piegādēm no citām valstīm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    10.04.2022 17:33

    Tesla varetu uzcelt blakus atomelektro staciju un problēma atrisināta.

    digitalk
    11.04.2022 04:29
    Reply to  Roberts

    Vācija savas pēdējās AES pēc plāna slēgs šogad. jaunas būvēt neviens neļaus, tāpēc “Tesla neko nevarētu”.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Reinis Rozitis
    11.04.2022 09:06
    Reply to  digitalk

    > jaunas būvēt neviens neļaus

    Par šo it kā retorika ir mainījusies. Atoms tagad ir “zaļš” https://www.bbc.com/news/world-europe-60229199 .. un tas vēl pirms invāzijas, tagad droši vien vēl vairāk ..

    Sliktākajā gadījumā Elonam jāpārvācas pie frančiem (vai jāvelk kabelis) https://www.theguardian.com/world/2022/feb/10/france-to-build-up-to-14-new-nuclear-reactors-by-2050-says-macron

    digitalk
    11.04.2022 11:03
    Reply to  Reinis Rozitis

    ne Vācijā. no tava BBC raksta: “Germany, a powerful country in EU politics, relies heavily on gas in its own energy mix though its environment minister, Steffi Lemke, has criticised the plans.

    un punkts uz i — Germany vetoes nuclear power extension, aims for LNG terminal in 2024

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Reinis Rozitis
    11.04.2022 11:50
    Reply to  digitalk

    Nu tas pavecs raksts un tajā brīdī situācija pasaulē bija savādāka, kāda tieši šobrīd nostāja nezinu, bet ņemot vērā, ka mainīja savu pozīciju arī par ieroču piegādēm un atzina kļūdas sadarbībā ar Krieviju (prezidents), tad mazums ..
    (Reuters raksts ar šķiet pirms notikumiem Bučā u.c., pēc kuriem diezgan būtiski mainījusies politiskā noskaņa).

    Bet vairāk uzsvars bija domāts par šo “In order to block the commission’s proposed plans, either a majority of parliament members or at least 20 of the 27 national leaders are needed.” – t.i. lai bloķētu šo ir jābūt ļoti lielam pretspēkam un vai pietiek ar radikāli “zaļajiem”, nezinu..
    Vācija, protams, var neko nebūvēt, bet nu tas ir papildus risks par enērģētisko neatkarību, kas katrai valstij ir jāizvērtē, taču doma bija, ka ES, iespējams, neliks škēršļus šajā jautājumā.

    p.s. personīgi esmu par ja 3B varētu vienoties un uzsliet kādu modernu reaktoru, vējš tomēr ir nenopietni..

    Last edited 2 years ago by Reinis Rozitis
    digitalk
    11.04.2022 12:25
    Reply to  Reinis Rozitis

    vāciešiem vairs nav, kas būvē, un svešiem būvēt neļaus, kas ir tikai saprotami.

    Niga
    11.04.2022 19:53
    Reply to  digitalk

    Ko tu lej ! Friči ir uznēmuši tik daudz ” augstas klases speciālistus” gan no austrumoem, gan Āfrikas, ka nu uzbliezt trīs četras AES naf problēmu !

    Rai oi
    14.04.2022 09:29

    Redz cik mēs esam nezaļi, bet visu laiku mums dolbī par zaļo automobīli kuru uzražos uz mēnes un tad atsūtīs pie mums zaļajiem!

    Reklāma