Web Analytics
More
    Reklāma

    “Intel” pavisam uzgriezis muguru Krievijai

    Jaunākie raksti

    Karš Ukrainā ilgst jau teju pusotru mēnesi, un šajā laikā arī tehnoloģiju uzņēmumi skaidri parādījuši nostāju šajā situācijā, pārtraucot savu produktu un pakalpojumu sniegšanu Krievijai un uzliekot citus ierobežojumus. Uzņēmums “Intel” mēnesi pēc piegādes pārtraukšanas klientiem Krievijā un Baltkrievijā tagad apturējis arī visas biznesa darbības Krievijā.

    Uzņēmums savā paziņojumā uzsvēris, ka pievienojas pārējai pasaulei, nosodot Krievijas uzsākto karu Ukrainā un aicinot ātri atgriezties pie miera. “Intel” arī piebilst, ka atbalstīs savus apmēram 1200 darbiniekus Krievijā un plāno īstenot uzņēmējdarbības nepārtrauktības pasākumus, lai pēc iespējas samazinātu traucējumus savā globālajā darbībā.

    Reklāma

    Šobrīd jau ļoti grūti uzskaitīt, cik tehnoloģiju uzņēmumu pametuši Krievijas tirgu, jo to ir ļoti daudz. Taču starp lielākajiem atrodami “Apple”, “Microsoft”, AMD, “Adobe”, “General Electric”. Savukārt, piemēram, “Spotify” līdztekus vadošajiem pasaules medijiem pārtraucis darbību Krievijā, reaģējot uz jauno viltus ziņu likumu, kas aizliedz izplatīt informāciju, kas ir pretrunā ar Kremļa uzskatiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    07.04.2022 11:42

    Problēma ir ar to, ka Intel un AMD proči stāv dažādās ražotāju iekārtās, kas joprojām tiek tirgotas RUS.

    Dedzinam pērno zāli
    07.04.2022 16:36

    Vai tad proči mirst?
    Pajoklbērn!

    Dedzinam pērno zāli
    07.04.2022 16:35

    Un kam tas traucē?
    Krieviem?
    Intel proči strādā kautvai 30 gadus veci, un mātesplates no Intel tāpat visas ir sūds. A mātesplates taisa Ķīnā, kautvai i915 chipsetu. Par attiecīgu saaksu uztaisīs māteni arī specifiska CNC vai traktora izmēros.
    Intel sankcijas ir pilnīgs fufelis.

    Krotow
    07.04.2022 18:31

    Intel ražo ne tikai procesorus. Viņiem ir arī mikrokontrolieri un šis tas specifisks, kas datoros nenonāk, taču tiek likts visādas industriālajās iekartās. Un tur parādās iespēja sankciju dēļ vairs netikt pie rezerves daļām.

    Basics
    07.04.2022 20:14

    This: Par attiecīgu saaksu

    T-krekls no masu kolekcijas maksā $5. Šūts uz pasūtījuma būs dārgāks. Un tas ir lieliski!

    Reklāma