Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Strix Flare II Animate mehāniskās tastatūras apskats

    Jaunākie raksti

    ASUS ROG Strix Flare II Animate varētu būt viena no dullākajām lielo ražotāju mehāniskajām tastatūrām, tā piedāvā ne vien ierastos trikus ar LED RGB izgaismojumu, AniMe Matrix™ LED ekrāniņu un mediju vadības pogām, bet šoreiz pat tiek piedāvāti lietotāja nomaināmi mehāniskie slēdzīši, uzlaboti sabilizatori garajiem taustiņiem un pat nedaudz ar kādu vārdā nenosauktu smērvielu šie sabilizatori ir pieklusināti.

    Reklāma

    Vai ROG Strix Flare II Animate mehāniskā tastatūra ir jau lielais pusceļš līdz kārtīgai entuziastu tastatūrai? Grūti spriest, bet virziens noteikti ir pareizs. ASUS noteikti ir ieklausījies lielākajos entuziastu mehānisko tastatūru ieteikumos par tastatūras noklusināšanu, bet šo to noteikti varēja izdarīt labāk.

    ROG Strix Flare II Animate mehāniskā tastatūra pieejama ar Cherry MX Red, Cherry MX Brown, Cherry MX Blue un paša ASUS veidotiem ROG NX Red. Pie mums atbrauca tieši ROG NX Red slēdzīšu versija, bet informāciju un iespaidus par Cherry MX slēdzīšiem noteikti var jebkurā mirklī atrasti YouTube.

    ROG Strix Flare II Animate mehāniskā tastatūra tikusi pie pamatīga, resna un stīva USB 2.0 vada savienojuma, turklāt vada galā ir divi USB spraudņi, lai nodrošinātu USB sadalītāja darbību. Te gan jāsaka, ka tastatūrā ir tikai viena USB 2.0 pieslēgvieta, kas varētu noderēt, piemēram, peles vada vai peles 2.4 GHz dongļa pievienošanai. Telefonu pie USB 2.0 laikam nelādētu un arī no fotoaparāta datus uz datoru caur USB 2.0 padot nav prātīgi.

    Tastatūra sver pamatīgus gandrīz 1160 gramus un tās izmēri ir 435 mm x 165 mm x 38 mm. Plaukstu atbalsta daļa arī iekļauta komplektā un tās izmēri ir 435 mm x 85 mm x 27 mm. Es teiktu, ka plaukstu atbalsta daļa varēja būt nedaudz biezāka un arī nedaudz dziļāka (platāka uz lietotāja pusi), bet tā ir ļoti ērta un patīkami izmantojama. Pats ikdienā lietoju plaukstu atbalstu, kas ir 95 mm dziļš, tas man šķiet ērtāks. Bet ROG Strix Flare II Animate plaukstu atbalstam ir viens party trick – tas spīdina cauri RGB LED izgaismojumu. Un pie tastatūras tas stiprinās ar magnētiem, bet pirms tam ir jānoņem no tastatūras plastmasas uzlika, kas kliedē LED diožu gaismu.

    Komplektā līdzi ASUS dod gan taustiņu vāciņu noņēmēju, gan arī pašu taustiņu slēdzīšu mehānikas izcelšanas standziņas. Tiek arī apgalvots, ka pašā tastatūrā iekšā ir kāds droši vien švammes tipa materiāls, kas absorbē grabēšanu un taustiņu mehāniskas atsperu spindzēšanu (zīmīgais pinnng).

    Tastatūras apakšā ir peciņas, kas to ļauj pieregulēt tikai vienā sagāzumā.

    ROG Strix Flare II Animate pieejama tikai pilnā izmērā, te nav nekādas TKL vai vēl mazākas tastatūru versijas, jo uz šīs tastatūras atrasta vieta ne tikai mediju pārvaldīšanas papildu pogām, bet arī AniMe Matrix™ LED ekrāniņam. Varētu piekrist, ka mediju pārvaldīšanas papildu pogas ir visai forša iespēja, bet AniMe Matrix™ LED ekrāniņš gan ir tikai vizuāls papildinājums. Man šķiet, ka AniMe Matrix™ LED ekrāniņam varēja būt lielāka izšķirtspēja, tad tas būtu bijis noderīgāks. Esošajā izpildījumā AniMe Matrix™ LED ekrāniņā var maz ko saskatīt un jāpiepūlas pat tad, kad tur attēlojas tikai pulksteņa laiks.

    Jā, it kā pastāv iespēja AniMe Matrix™ LED ekrāniņā izvietot savu attēlu un pat animāciju, bet tas pie tā ir ļoti jāpiestrādā, jo man izdevās iegūt tikai ļoti aptuvenu un izplūdušu attēlu. Var palaist arī kaut kāda vārda parādīšanu, bet ekrāniņā knapi ietilpst divi burti, kas arī nav pārāk ērti pavirša acu skatiena uzmešanai.

    Programmatūra

    ROG Strix Flare II Animate pavada jau zināmā ASUS Armoury Crate programmatūra. Šoreiz tastatūras pārvaldīšana sadalīta divās daļās – viena paredzēta pašas tastatūras, taustiņu, makrosu, izgaismojuma un papildpogu vadībai, bet otra daļa ir tikai .

    Viss sākas ar visai plašu apmācību AniMe Matrix™ LED ekrāniņa pielāgojumiem

    Tastatūrai iespējams izvēlēties katram taustiņam savu izgaismojuma krāsu, kā arī gandrīz visiem taustiņiem iespējams nomainīt to nozīmi. Vari arī iestatīt datu izguves ātrumu līdz 8000 Hz, bet pastāv aizdomas, ka tas neko būtiski spēlēs neietekmēs.

    AniMe Matrix™ LED ekrāniņa pielāgojumiem ir pamatīga un plaša sadaļa – vari ekrāniņā rādīt pulksteni, klēpjdatora akumulatora atlikumu, dažādus attēlus, animācijas un paša radītus attēlus, animācijas un tekstus.

    Te gan jānorāda, ka ROG Strix Flare II Animate ir ierobežota iebūvētā atmiņa – tastatūra saglabā taustiņu un RGB LED izgaismojumu iestatījumus, bet AniMe Matrix™ LED ekrāniņa pielāgojumi nesaglabājas, ja izmantosi pats savus attēlus. Tos ielādē tikai kopā ar ASUS Armoury Crate programmatūras palaišanu.

    Rakstīšana

    Pie mums nonāca ROG Strix Flare II Animate ar ROG NX Red lineārajiem mehāniskajiem slēdzīšiem. Es pats šobrīd ikdienā izmantoju Gateron Yellow slēdzīšus, kas arī ir lineāri mehāniski slēdzīši. Jāsaka, ka ROG NX Red šķiet ātrāki, tie ātrāk atlec atpakaļ, bet ROG NX Red ir arī jūtami skaļāki par Gateron Yellow. Protams, tas ir noklusināms ar silikona O-gredzeniem un, tā kā ROG NX Red ir izņemami no tastatūras, tos var arī saeļļot. Bet ASUS pats savus ROG NX Red dēvē par linear & swift slēdzīšiem, kas liek šaubīties, vai ASUS maz paredzējis slēdzīšu eļļošanu, jo tas tos padarītu lēnākus.

    Te jāpiemin, ka ROG Strix Flare II Animate tastatūrai ir tā dēvētais north-facing LED diožu izvietojums, kas var ietekmēt tastatūras izmantošanu kopā ar citiem slēdzīšiem un taustiņu micītēm. Mehānisko tastatūru entuziasti parasti dod priekšroku tā dēvētajam south-facing LED izvietojumam.

    ASUS ir pacenties, un garo taustiņu stabilizatori ir saeļļoti, tie darbojas visai patīkami, bet ne ļoti klusi.

    Kopumā jāsaka, ka ROG NX Red slēdzīši šķiet visai forši, bet klusu pačukstēšu, ka man tomēr vēl arvien Gateron Yellow šķiet pareizāka izvēle, ja meklē pieejamas cenas lineārus slēdzīšus. Žēl, ka ASUS neatsūtīja ROG Strix Flare II Animate ar brūnajiem slēdzīšiem, jo tie ir interesantāki par lineārajiem.

    Pie rakstīšanas ar ROG Strix Flare II Animate var ļoti ātri pierast, bet tastatūra ir visai augsta un bez plaukstu atbalsta var būt grūti un nogurdinoši. Tas ir jāņem vērā, kad plāno vietu uz galda. Arī resnais un stīvais USB vads vēl piedod savus 3 cm klāt pie tastatūras dziļuma dimensijas. Vadu nav iespējams noņemt vai kā novadīt pa vienu vai otru tastatūras sānu, kas ir visai dīvaini tik dārgai mehāniskai tastatūra.

    Cik īsti maksā ROG Strix Flare II Animate? Latvijā apskata tapšanas laikā ROG Strix Flare II Animate nav pieejama, bet tās cena varētu būt ap 220 eiro (PBT cepurīšu versijā) līdz 230 eiro (ABS cepurītes). Dārgs prieciņš.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma