Web Analytics
More
    Reklāma

    Zaļo mērķu sasniegšanai Eiropā trūkst 7 miljoni elektroauto lādētāju

    Jaunākie raksti

    2021. gadā Eiropas Savienībā elektroauto sasniedza 18% no visām pārdotajām jaunajām automašīnām. Kopumā pagājušajā gadā Eiropas Savienībā pārdot 1.7 miljoni elektrisko auto.

    Tajā pašā laikā elektrisko auto publisko uzlādes staciju skaits audzis 2.5 reizes. Eiropas Autoražotāju asociācija (European Automobile Manufacturers Association) norāda, ka šādos tempos nav iespējams sasniegt 2030. gadam nospraustos zaļos mērķus – par 55% samazināt CO2 izmešus pasažieru automašīnām.

    Reklāma

    Līdz 2030. gadam visās 27 Eiropas Savienības dalībvalstīs kopā vēl jāuzstāda 6.8 miljoni elektrisko auto publisko uzlādes staciju, tikai tad varot runāt par zaļo mērķu sasniegšanu. Tas nozīmē, ka katru nedēļu jāuzstāda 14 000 jaunu uzlādes staciju, bet pagaidām uzlādes staciju skaits augot par knapām 2000 uzlādes stacijām nedēļā. Lai sasniegtu šādus mērķus, Eiropas Savienības dalībvalstīm ik gadu būtu jāpalielina ieguldījumi uzlādes staciju izveidē par aptuveni 7.3 miljardiem eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    29.03.2022 09:12

    cik tonnu CO2 izmešu rada vienas uzlādes stacijas uzstādīšana un cik gadu laikā tā sevi padarīs par “zaļu”?

    Krotow
    29.03.2022 13:53

    Cerams ka ņems vērā konkrēto vietu iedzīvotaju intereses un paradumus. Un attiecīgi uzstādot lādētājis, izvēlēsies to vietas un jaudas. Lai nav tā ka saliks kaudzi ar 22 kW lādētajiem kaut kur nekurienes vidū, no kurienes ar kājām pusstundu jāiet līdz mājām vai citām vietām, kuras cilvēki apmeklē. Un tad apmierinati parakstīsies, ka plāns izpildīts.

    Reklāma