Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi seko Samsung, arī samazina veiktspēju lietotnēs

    Jaunākie raksti

    Samsung pavisam nesen pamatīgi dabūja pa stilbiem, jo ļoti ātrie Samsung S22 sērijas (un arī vecāki Samsung Galaxy modeļi) samazināja veiktspēju lietotnēs, lai taupītu akumulatoru un viedtālruņi tik ļoti nesiltu.

    Tā vien izskatās, ka Xiaomi izvēlējies doties līdzīgu ceļu, bet šoreiz Xiaomi bijuši gudrāki, jo esot izlaista Geekbench lietotne, lai šo mazo krāpniecību būtu grūtāk atklāt. Tiek ziņots, ka Xiaomi 11 sērijas viedtālruņi ciešot no veiktspējas samazināšanas lietotnēs.

    Reklāma

    Ja pārsauc Geekbench par kādu no prasīgajām spēlēm, piemēram, Fortnite vai Genshin Impact, Xiaomi 11 sērijas viedtālruņi sākot savu patieso es. Tādējādi atklāt, ka Xiaomi 11 sērijas viedtālruņi samazina single-core veiktspēju par 30% un multi-core par 15%. Šie ir ļoti iespaidīgi veiktspējas samazināšanas rādītāji.

    Šādu pieeju, protams, izraisa prasīgās spēles kopā ar jaudīgiem un attiecīgi karstiem procesoriem, kas pieprasa milzu enerģiju no akumulatoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    31.03.2022 14:45

    Interesanti, ka toreiz apple Batterygate izraisīja milzīgu skandālu, bet kad samsungs un xiaomi dara līdzīgi, tad apple heiteri klusē

    Krotow
    31.03.2022 15:06
    Reply to  Jānis

    Vairums viedfonu lietotāju spēles tomēr nespēlē. Tāpēc kaut kādas ātrdarbības izmaiņas pat nemana. Apple gadījumā bļāviens notika jo Apple bija pirmais kurš to darīja. Plus nedeva iespēju lietotājam šo uzlabojumu pec vēlēšanās atslegt.

    Samsung S22 ir īpašs gadījums :) Tur tiešām baterija tukšgaitā izēdas 6 stundu laikā. Pārbaudīts praksē un zāļu pret to nav.

    Reklāma