Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība vēlas piespiest “mesendžerus” sadarboties savā starpā

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība ceturtdien paziņojusi par plāniem pieņemt jaunus tiesību aktus, kas būs daļa no Digitālā tirgus likuma. Tie paredz, ka lielajiem ziņapmaiņas pakalpojumiem, piemēram, “iMessage”, “WhatsApp”, “Facebook Messenger” būs jāsastrādājas ar mazākām saziņas lietotnēm. Pakalpojumi, kam būtu jādarbojas starp platformām, ietver ziņojumu sūtīšanu, videozvanu veikšanu un failu sūtīšanu.

    Tehniski tas nozīmē saziņas iespējas starp lielāku un mazāku platformu lietotājiem. Piemēram, ja esi “iPhone” lietotājs un raksti ziņu no “iMessage”, uz to varētu atbildēt “Signal” lietotājs “Windows” datorā. Pagaidām nav skaidrības, vai arī lielajām saziņas lietotnēm būtu jāsastrādājas kopā, piemēram, “iMessage” un “WhatsApp”.

    Reklāma

    Paredzēts, ka jaunās prasības attiektos uz jebkuru uzņēmumu, kuram Eiropā ir vismaz 45 miljoni aktīvo lietotāju mēnesī un 10 000 aktīvo korporatīvo lietotāju gadā. No tehnoloģiskā skatupunkta raugoties, šīs ir salīdzinoši diezgan sarežģītas pārmaiņas, kurām uzņēmumiem būs aktīvi jāgatavojas. Jauno tiesību aktu neievērošanas gadījumā uzņēmumam var tikt uzlikts naudas sods līdz 10% no globālā gada apgrozījuma vai līdz 20% par atkārtotiem pārkāpumiem.

    Jāpiebilst, ka Digitālā tirgus likuma mērķis ir ierobežot tādu tehnoloģiju gigantu kā “Apple”, “Google” un “Meta” negodīgu uzņēmējdarbības praksi Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    27.03.2022 17:17

    Beidzot, kaada laba zinja. Sis butu loti noderigi. Apple par so raudas, jo tad iPhone, iPad lietotaji nebutu, kaa izredzetie.

    KKTK
    28.03.2022 08:59

    Tehniski tas nozīmē, ka tagad katrā no servisiem būs vismaz viens jauns caurums…

    Vladimirs
    31.03.2022 07:30

    Isteniba izskatas pec centralizeta “BIG BRO” izveides. Lai ražotaji visu unifice, un “BIG BRO” var apstradat visu, pat nedomajot ka rit paradisies Skyber, Whatsnext, Telebrjams, Uyberphone un kas vel. Tiem visiem jabut savietojamam ar “BIG BRO”, likums.
    Welcome to “democracy”.

    ggggg
    31.03.2022 10:33

    Ja es lietoju Signal kriptētai saziņai, tad tagad sanāk, ka šīs ziņas nekriptētā veidā varēs saņemt Meta ar Facebook Messenger palīdzību? Es kaut ko neesmu sapratis pareizi?

    ggggg
    31.03.2022 11:29

    Būs pilnīgs bardaks.
    Motivāciju šai idejai saprotu. Kaut kā jau tie monopoli un tehnofeodālisms jāaptur. Tik pārāk bieži nākas manīt to, ka valdības un institūcijas maz ko saprot tehnoloģiju sakarā.

    Reklāma