Web Analytics
More
    Reklāma

    RTU sadarbībā ar lauksaimniekiem piedāvā testēt inovatīvus lauksaimniecības tehnoloģiju risinājumus

    Jaunākie raksti

    Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs aicina Latvijas lauksaimniecības tehnoloģiju jaunuzņēmumus sadarbībā ar lauksaimniekiem testēt uzņēmuma piedāvātos tehnoloģiju risinājumus, piedaloties tam īpaši izveidotā programmā «Test Farms». Programmas mērķis ir savest kopā jaunuzņēmumus ar lauksaimniekiem, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu veicināt dažādu jauninājumu ieviešanu Eiropas lauksaimniecības un pārtikas nozarē.

    Piedaloties programmā «Test Farms», jaunuzņēmumiem tiek piedāvāta iespēja pārbaudīt sava inovatīvā prototipa funkcionalitāti reālos apstākļos, tādējādi arī palielinot šī produkta vai pakalpojuma komercializācijas izredzes. Jaunuzņēmumu komandām ir iespēja pretendēt arī uz finansiāla atbalsta saņemšanu līdz pat 3000 eiro apmērā.

    Reklāma

    Pieteikšanās dalībai programmā «Test Farms» atvērta līdz 29. aprīlim, aizpildot anketu.

    Programmai apstiprinātās dalībnieku komandas tiks izziņotas 18. maijā. Tūlīt pēc tam apstiprinātajiem uzņēmumiem būs iespēja tikties ar lauksaimniekiem, lai sāktu testēšanas plāna izstrādes. Tiek plānots, ka risinājumu testēšana notiks no 2022. gada jūlija līdz 2023. gada jūlijam.

    «Test Farms» ir viena no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) lauksaimniecības un pārtikas kopienas «EIT Food» īstenotajām aktivitātēm.

    «EIT Food» aktivitātes Latvijā īsteno «EIT Food Hub Latvia». «EIT Food Hub Latvia»  darbojas RTU Zinātnes un inovāciju centrs paspārnē kā viena no četrām zināšanu un inovāciju kopienām, un tās darbības pamatmērķis ir veicināt tādu inovāciju un ilgtspējīgu ekonomikas iniciatīvu veidošanos, kas vairo kvalitatīvas pārtikas pieejamību, dod pienesumu vides saglabāšanā un veselības uzlabošanā, kā arī rada jaunas darbavietas. «EIT Food» darbība aptver visu pārtikas sistēmu, sākot no lauksaimniecības un ražošanas, līdz pat piegādei un gala patērētājam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma