Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Delta S Animate austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Austiņu apskati ir nežēlīgi subjektīvi, to laikam noliegt nevarēs. Vismaz man ir tā, ka austiņas vai nu uzreiz ļoti patīk, vai arī uzreiz īsti neiet pie sirds un tad ir ļoti grūti mainīt šo viedokli. Turklāt pilnīgu nepatīk stāvokli var uzreiz izraisīt kāda no uzbūves vai skanējuma niansēm, piemēram, austiņas spiež, lai arī tās skan tīri forši.

    ASUS ROG Delta S Animate austiņas ir visai dullas, tām ir visi ierastie ASUS labumi un vienlaikus tās piedāvā izskatīgus vizuālos efektus, kas šeit šķiet daudz iederīgāki par mūžīgo RGB LED midžināšanu.

    Reklāma

    Šoreiz manu nepatīk atmodina ROG Delta S Animate cena, kas ir 299 eiro (ieteicamā mazumtirdzniecības cena). Šīs austiņas noteikti neskan pēc 300 eiro un arī uzbūvē izmantotie materiāli ir tālu no tā, ko citi piedāvā 300 eiro cenā. Turklāt šīs ir caur un cauri spēlēm paredzētas ausis, mūziku ar tām var klausīties, bet īsti nevar baudīt.

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: PC, Mac, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, viedtālruņi
    • Savienojumi: USB Type-C un USB Type-A
    • Skaļruņi: 50 mm, neodīma magnēts
    • Pretestība: 32 Ohm
    • Frekvences: 20 ~ 40000 Hz
    • Hi-Fi DAC/Amp: ESS 9281 Pro
    • Mikrofons: noņemams, uni-directional, 100 ~ 10000 Hz, jutība -40 dB ± 3 dB, AI Noise Cancelling
    • Vads: 2.0 metri
    • Svars: aptuveni 310 grami
    • Aksesuāri komplektā: pievienojams mikrofons, papildus ROG Hybrid austiņu uzlikas, USB Type-A vads
    • Cena: sākot no aptuveni 299 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    ROG Delta S Animate austiņu izskats un uzbūve ir to stiprā puse, lai arī materiāli neatbilst augstajai cenai. Uzbūvē pilnībā izmantota plastmasa, tiek piedāvātas arī divu veidu mīkstās uzlikas. Man labāk patika auduma uzlikas, jo ekoādas uzlikas jau šķita nolietotas. Te gan jāatzīmē, ka mēs (kā Kursors) esam vismaz trešie testētāji Latvijā, kas šīs austiņas palietojuši. Iespējams, austiņas bijušas arī citviet Baltijā. Bet ir jāņem vērā, ka ekoādas uzlikas dilst un tās dilst samērā ātri.

    ASUS izdevies uztaisīt ROG Delta S Animate tā, ka tās nevienā mirklī nečīkst vai nekrakšķ. Šis ir zināmā mērā retums spēlēm paredzētās austiņās.

    Uz austiņām izvietota skaļuma vadība, iespēja ieslēgt vai izslēgt mikrofonu un arī izgaismojuma vadība. Pogas šķiet pieklājīgas, bet jau atkal – šādā cenā varēja noteikti labāk. Mikrofons ir noņemams, bet austiņu vads gan nav noņemams, kas šajā cenā šķistu gandrīz pašsaprotami.

    ASUS pats lepojas, ka ROG Delta S Animate austiņas sver tikai 310 gramus, un tiešām arī jāsaka, ka tās uz galvas gandrīz nav jūtamas. Arī briļļu lietotājiem mīkstās uzlikas nebojās dzīvi. Šajā ziņā ROG Delta S Animate nostrādātas perfekti.

    Te ir arī jāpiemin, ka ROG Delta S Animate izmanto USB savienojumu, tātad austiņas pamatā paredzētas galddatoriem un klēpjdatoriem, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch un daļēji arī viedtālruņiem, bet Xbox palicis aiz iekavām. No 3 pārbaudītiem Android viedtālruņiem 2 atpazina ROG Delta S Animate kā austiņas, bet skanējums bija pliekans un bez basiem. Mikrofons nestrādāja nevienā no viedtālruņiem.

    Programmatūra

    ROG Delta S Animate pavada jau ierastā ASUS Armoury Crate programma, ar tās palīdzību iespējams pieregulēt skanējuma un mikrofona darbības nianses.

    Armoury Crate programma arī nāks talkā, lai pielāgotu AniMe Matrix™ ekrānu darbību uz austiņām. AniMe Matrix™ ekrānu var katrai ausij pielāgot atsevišķi vai kopā. Vari izvēlēties dažādas animācijas, uzrakstus vai ielādēt pats savus attēlus. Paša ielādētie attēli parasti gan izskatās čābīgi.

    Skanējums

    Kārtējo reizi jāsaka, ka austiņu skanējumu ļoti ietekmē mūzikas datne vai straumētā mūzika. Un, protams, arī spēļu skaņas noformējums. Pie Nintendo Switch austiņas skanēja drīzāk labi, bet pie viedtālruņiem nez kāpēc ROG Delta S Animate skanēja plakani un galīgi bez entuziasma.

    Pie datora, protams, ir pavisam cita runa, jo te paveras iespējas pielāgot austiņu skanējumu un arī mikrofona darbību. Izskatās, ka nekādus datorā veiktus iestatījumus ROG Delta S Animate neprot pārnest uz cietām ierīcēm, tāpēc arī austiņas pie viedtālruņa skan vāji. Viedtālruņa iestatījumos varēja pieregulēt digitālo ekvalaizeru, bet šķita, ka tas nedod gandrīz neko.

    Var just, ka ROG Delta S Animate veidotas geimeriem – pretinieka soļus var dzirdēt lieliski, bet ar mūziku austiņas negrib draudzēties. Vismaz ne tādā apmērā, ko būtu gaidījis no 300 eiro austiņām.

    Mikrofons

    Manuprāt, mikrofons ir viens no lielākajiem ROG Delta S Animate plusiem, jo tas darbojas lieliski. Mikrofonam ir arī iebūvēts mākslīgā intelekta trokšņu slāpētājs, kas darbojas lieliski.

    Zemāk var noklausīties divus ierakstu paraugus, kur pirmajam fonā ir klusums, bet otram aptuveni 70 cm attālumā klikšķinu peli, kas varētu aptuveni simulēt mikrofona darbību spēļu spēlēšanas laikā. Peles klikšķi ir knapi nojaušami.

    Fonā klusums:

    Fonā klikšķ pele:

    Nobeigumā

    Ja esi pilnīgi dulls geimeris, tad ROG Delta S Animate austiņas būs īsti vietā, bet tad atkal rodas jautājums – kurš tad skatīties uz glītajiem AniMe Matrix™ ekrāna zīmējumiem un animācijām?!? Tava mamma?

    Spēļu fani varēs izmanto daudzas ROG Delta S Animate austiņu foršas nianses – tām ir lielisks mikrofons, perfekti dzirdēsi pretinieka soļus un būkšķi nenomāks citus apkārt esošus trokšņus (tos pašus soļus, ieroča pārlādēšanu u.tml.). Bet ar mūziku ROG Delta S Animate austiņām veicas čābīgāk. Pie datora vēl ir iespējams izmantot Armoury Crate iebūvēto digitālo ekvalaizeru, bet pie viedtālruņa labāk ROG Delta S Animate austiņas nelikt mūzikas baudīšanai.

    Pie Nintendo Switch austiņas skanēja drīzāk labi, bet nekas īpašs, jo te ir ļoti izteiktas augšas un vidi, bet par basiem ir piemirsts. Par ROG Delta S Animate austiņu sadarbību ar PlayStation 4 un PlayStation 5 nevarēšu neko piebilst, jo man šādu spēļu konsoļu nav, bet viennozīmīgi gribējās, lai par 300 eiro ROG Delta S Animate austiņas būtu universālākas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grh
    18.03.2022 17:47

    kurš tad skatīties uz glītajiem AniMe Matrix™ ekrāna zīmējumiem un animācijām?!? Tava mamma?

    Protams, ka mamma. Viņa tak par tām austiņām samaksāja :D

    Reklāma