Web Analytics
More
    Reklāma

    Mūzikas disku pārdošanas apjomi auguši pēc 17 gadu pārtraukuma

    Jaunākie raksti

    Amerikas mūzikas ierakstu asociācija publiskojusi ikgadējos pārdošanas rezultātus. Atklājies, ka pēc 17 gadu pārtraukuma auguši mūzikas disku pārdošanas ieņēmumi.

    Iepriekšējā gadā CD disku pārdošanas apjoms audzis par 21%, salīdzinot ar 2020. gadu, sasniedzot 584 miljonu dolāru apmēru. Tā ir pirmā reize kopš 2004. gada, kad šie ieņēmumi ir auguši, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tāpat pieaugumu turpina plašu pārdošana, jo to ieņēmumi 2021. gadā sasnieguši 1 miljardu dolāru. Kopumā dažādos fiziskajos formātos mūzika pārdota par 1,66 miljardiem. Kā norāda asociācija, tad atgriežoties aktīvākā koncertēšanā pēc pandēmijas sākuma, mūzikas diski tiek vairāk pārdoti pašos koncertos.

    Reklāma

    Atsevišķi tiek izdalīts digitālais formāts, kas ir vienīgā joma, kurā piedzīvots kritums. Iepriekšējā gadā tie bijuši 587 miljoni dolāru, un tas ir tikai par trim miljoniem vairāk nekā CD diskos.

    Protams, mūzikas ieņēmumos dominē straumēšanas iespējas, kas pārdevušas mūziku 12,4 miljardus dolāru apmērā, no kuriem lielāko daļu sastāda straumēšanas platformas ar 9,5 miljardiem. Tas ir 23% pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Asociācija norāda, ka maksājošo klientu skaits sasniedzis 84 miljonus. Kaut arī mūziķu paši meklē iespējas, kā saņemt lielākus ienākumus, tomēr ieņēmumos lielāko daļu sastāda straumēšanas servisi, kas tik daudz neienes paša mūziķa makā. Un šie dati apliecina, ka mākslinieki var turpināt izlaist gan CD diskus, gan plates, lai paši nopelnītu vairāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    16.03.2022 22:28

    Nākotnē mūziķi pelnīs ar NFT #fakti

    bobis
    18.03.2022 12:00

    Mani interese vairak videospelu diski, muzika tikai rada lieku dardonu, cilveku vajajai psihei..

    Reklāma