Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel galddatoru videokartes gaidāmas tikai gada otrajā ceturksnī

    Jaunākie raksti

    Intel nedaudz plašāk pastāstījis par gaidāmajām Arc videokartēm. Jau zināms, ka klēpjdatoru Arc videokartes pavisam drīz nonāks veikalos – pirmie Arc videokaršu klēpjdatori veikalos tiek solīti jau līdz marta beigām. Arc videokartes klēpjdatoros būs kopā ar Intel 12. paaudzes Alder Lake H procesoriem.

    Arc Alchemist videokartes galddatoriem būšot pieejamas gada otrajā ceturksnī, bet te ir runa par samērā mazjaudīgām Arc videokartēm, kas paredzētas spēlēm. Arc videokartes sākotnēji nespēs konkurēt ar Nvidia GeForce RTX 3080 un 3090 sērijas videokartēm. Darbstaciju videokartes gaidāmas vēl vēlāk – šī gada trešajā ceturksnī.

    Reklāma

    Vienlaikus Intel izziņoja Project Endgame, kas varētu atbilst Nvidia GeForce Now spēļu straumēšanas servisam, bet izskatās, ka te Intel Arc videokaršu īpašnieki varēs savas mājās esošās jaudas izīrēt citiem. Nekāda cita informācija par Project Endgame pagaidām nav pieejama.

    Pēcāk sekos arī jaudīgākas Intel Arc Celestial un Battlemage videokartes, kas uzskatāma jau par otro un trešo Intel videokaršu paaudzi. Tikai šīs videokartes spēšot līdzināties Nvidia GeForce RTX 3080 un 3090 sērijas videokartēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēteris
    21.02.2022 10:22

    Cerēsim, ka Intel izdosies savienot savu konservatīvismu ar gaming. Kā zināms, videokaršu ražotāji mīl darboties uz riska robežas, dodot priekšroku jaudai un riskējot ar to, ka reizēm enerģijas patēriņš var īslaicīgi palekties tik augstu, ka karte nosvilst (kā nesen redzējām ar dažām spēlēm un RTX 3 sērijas kartēm). CPU šajā ziņā ir konservatīvāki – reizēm priekšlaicīgi pazemina jaudu, ja jūt, ka tuvojas pārkaršanas risks. Tehniski sakot, CPU throttling ir daudz piesardzīgāks nekā GPU. Personīgi es dotu priekšrocību mazāk FPS, bet ar drošāku sirdi, ka karte nenosvils pat kādā nestandarta situācijā.

    Kristaps
    07.03.2022 15:27
    Reply to  Pēteris

    Drīzāk ar RTX 3080 un 3090 problēma bija esošajos barošanas blokos, ka līdz šim barokļos nebija iestrādata tik liela ‘jaudas uzliesmojumu’ noturība un aizsardzība. Jo nedz pēdejo gadu GTX, nedz RTX 10 un 20 sērijai tik lieli tie nebija…
    Tādejādi atkarīgs no barokļu vecuma un kondīcijas(jo vairakumam psu, kā komponente pārceļas no datora uz datoru) Tādejādi mēs mājā mierīgi izmantojam 6..8..10 gadus vecus barokļus, nedomājot, jauda ir un viss, bet šoreiz dēļ lielās karšu apetītes kura viļņaini uzliesmoja, vecu vecie 850w vai pat 1000w barokļi neiztureja, nosvila un parāva līdzi arī to pašu grafeni vai vel citas komponentes…

    Šī gada barokļi kas iznaks, būs ar jauno tikko(Februārī) iznākušo ‘ATX 3.0’ standartu, kur tas viss ir novērsts, būs jauns 12+4 strāvas vads kas atbalstīs līdz 600w jaudu(līdzsinējais 8pin atbalstīja max 150w) kā arī tiks ‘oficiāli’ atbalstīts esošo grafeņu strāvas rijīgums(power spikes) nosakot, ka baroklim īslaicīgi jaiztur 200% jaudas lēciens.

    Tapēc atliek vien gaidīt un cerēt, ka cena šogad barokļiem, nebūs debesīs, deļ lielā pieprasījuma ko noteikti esošie RTX30 un šī gada RTX40 lietotāji izveidos.

    Last edited 2 years ago by Kristaps
    Krotow
    21.02.2022 11:34

    Pirmo Arc veiktspēja nupat pēdējos testos esot bijusi līdzīga RTX 2070 veiktspējai. Tiesa – pārbaudījuši tikai OpenCL. Kā ies ar renderēšanu un reālām spēlēm – vēl redzēsim. Visumā interesanti – vismaz budžeta galā jau uzzīmējas konkurence NVIDIA un AMD. Cerams tikai ka Arc kartēm neuzliks bezjēdzīgu megacenu.

    Last edited 2 years ago by Krotow
    Reklāma