Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija apsver nacionalizēt “Apple” un citu no valsts aizgājušo uzņēmumu īpašumus

    Jaunākie raksti

    Pašreiz jau vairāk nekā 330 uzņēmumu pametuši Krieviju sakarā arī tās iebrukumu Ukrainā. Daudzi no tiem ir Rietumvalstu tehnoloģiju milži, kuru aiziešana Krievijai ir liels zaudējums. Lai kaut mazliet glābtu situāciju, Krievijas valdība izdomājusi nacionalizēt tos īpašumus, ko šajā valstī atstājuši lielākie aizgājušie uzņēmumi, piemēram, “Apple”.

    Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 10. martā, apstiprināja plānu, kas ļautu valdībai pieprasīt tiesas rīkojumu uzlikt ārēju pārvaldību rūpnīcām, veikaliem, iekārtām un citiem objektiem, ko atstājuši uzņēmumi, kas pametuši valsti. Norādīts, ka šāds solis “novērsīs bankrotu un saglabās darbavietas”. Krievija šos īpašumus ārēji pārvaldītu līdz trim mēnešiem un pēc tam izsolītu.

    Uzņēmumi varētu apturēt nacionalizācijas procesu, ja piecu dienu laikā pēc tiesas rīkojuma atsāktu uzņēmējdarbību Krievijā. Vēl viens variants ir pārdot savus īpašumus tādā veidā, kas saglabā darbavietas un uzņēmējdarbību. Bez “Apple” Krievija plāno nacionalizēt arī “Ikea”, “Microsoft”, IBM, “Toyota” un dažu citu lielo kompāniju šajā valstī atstātos īpašumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grh
    13.03.2022 11:51

    Un rietumiem šajā gadījumā identiski vajadzētu rīkoties ar orkiem konfiscētajiem īpašumiem. Jahtas, villas, mašīnas, nauda/akcijas kontos. To visu pārņemt un pēc tam izveidot fondu no kura atbalstīt Ukrainas atjaunošanu.

    Andris
    13.03.2022 12:23

    Jāatceras, ka kaut kādā pārskatāma laikā karš beigsies un beigsies arī putina režīms. Un tad tās kompānijas, kuru īpašumi būs nacionalizēti, pieprasīs no Krievijas vadības kompensācijas par to. Ko tad gan Krievija teiks?

    kaspis
    13.03.2022 22:52

    emmm, kādus tieši Apple aktīvus jamie taisās prihvatizēt??? visi krievu Apple veikali ir franšīzes….

    Reinis Rozitis
    14.03.2022 15:15
    Reply to  kaspis

    Paskatoties krievu propagandu, rodas sajūta, ka viņiem ir doma, ka iphoni, (ikea) mēbeles u.t.t. kaut kā maģiski rodas tajās noliktavās un tirdzniecības ķibickās, tos attiecīgi nacionalizējot “import zamešaņije” būs veiksmīgi veikta.
    Margarita vispār brēca, ka mēnesis/divi un Krievija visu pati ražošot, sākot no Boengiem un beidzot ar makdonalda burgeriem ..

    LAN
    14.03.2022 19:08
    Reply to  Reinis Rozitis

    Viņai varētu būt taisnība, tikai pirms tam ķīniešiem vajag ieņemt krieviju.

    Reklāma