Web Analytics
More
    Reklāma

    Tiek izsludināts video spēļu izstrādes konkurss “Beidz runāt, sāc darīt 11”

    Jaunākie raksti

    Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija (LSIA) jau vienpadsmito gadu izsludina video spēļu izstrādes konkursu “Beidz runāt, sāc darīt 11” (BRSD 11), kura galvenais mērķis ir ik gadu veicināt video spēļu izstrādes nozari Latvijā, mudinot ikvienu izstrādātāju publicēt savu spēles projektu.

    Konkurss notiek no šā gada 9. marta līdz 9. aprīlim, tajā var piedalīties gan individuālie izstrādātāji, gan komandas un spēles var būt izziņotas ne ātrāk, kā pēc iepriekšējā BRSD 10 konkursa beigām (2021. gada 3. maijs), kā arī, tā nedrīkst būt publicēta pirms konkursa sākuma (9. marts). Lai ļautu dalībniekiem brīvi izpausties, konkursam nav tēmas un tehniskie ierobežojumi. Konkursā drīkst piedalīties arī spēles, kuru prototipi tapuši “Global Game Jam 2022” ietvaros. Spēles ir jāiesniedz konkursa itch.io lapā.

    Reklāma

    Spēles tiks vērtētas divās kategorijās – žūrijas vērtējums un publikas vērtējums. Sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un to no stingri nosodot, LSIA šogad nolēma žūrijas vērtējuma balvu fondu 750 EUR vērtībā novirzīt labdarībā Ukrainas atbalstam ziedot.lv akcijā “Ukrainas cilvēkiem”, savukārt, ierastā publikas balvu fonda vietā, aicināt ziedot labdarībai, kura palīdz Ukrainas cilvēkiem pārvarēt šo krīzi. Ikviens, kurš ziedos kaut 1 EUR kādai no šīm labdarībām, un aizpildīs reģistrācijas formu, tiks pie tiesībām balsot par BRSD 11 iesniegtajām spēlēm. Dalībnieki tiks apbalvoti ar pateicības balvām “TechChill 2022” ietvaros 27. aprīlī “Fantadroma” pasākuma telpās.

    Aizvadītā gada konkursā tika iesniegtas 17 spēles ar kurām var iepazīties BRSD 10 itch.io mājas lapā. Vairākas no tām tiek aktīvi izstrādātas arī šobrīd un publicētas Steam platformā.

    LSIA aicina atsaukties sponsorus, kuri vēlas atbalstīt konkursa dalībniekus ar balvām, vai kā savādāk atbalstīt pasākumu, rakstot uz info@gamedev.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma