Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” un “Twitter” noņem Krievijas vēstniecības ierakstus, kas noliedz Mariupoles slimnīcas spridzināšanu

    Jaunākie raksti

    Lielākie sociālie tīkli ne tikai ievieš dažādus ierobežojumus Krievijā, bet nemitīgi cīnās ar dezinformācijas izplatītājiem. Pēdējais lielākais dezinformācijas vilnis sekoja pēc nesenā Krievijas sarīkotā sprādziena, kas pārvērta drupās Mariupoles slimnīcu un dzemdību namu. Krievijas amatpersonas nekautrējās apgalvot, ka nekāds sprādziens neesot noticis, nemaz nerunājot par savas vainas atzīšanu. Šādus apgalvojumus “Facebook” un “Twitter” izplatījusi Krievijas vēstniecība Lielbritānijā.

    Krievija bez pierādījumiem apgalvoja, ka sieviete, kura redzama iznīcinātās slimnīcas fotogrāfijā, ir “skaistuma blogere” un viss sprādziens esot Ukrainas inscenēts. “Meta” pārstāvis norāda, ka ierakstā, ar ko “Facebook” dalījusies Krievijas vēstniecība, pārkāpti noteikumi par saturu, apgalvojot, ka “traģēdija nav notikusi”. Tikmēr “Twitter” pārstāvis atklāj, ka Krievijas vēstniecības tvīti pārkāpj noteikumus par “vardarbīgu notikumu noliegšanu”. Gan “Facebook”, gan “Twitter” šis dezinformācijas pilnais saturs ātri vien noņemts.

    Reklāma

    Protams, šis nav pirmais un, visticamāk, arī ne pēdējais Krievijas mēģinājums izplatīt dezinformāciju, pilnībā noliedzot savus pastrādātos noziegumus. Šādi izgājieni mudinājuši “Meta”, “Twitter”, “Google” un citas tehnoloģiju kompānijas ierobežot Krievijas atbalstītos plašsaziņas līdzekļus, piemēram, “Russia Today” un “Sputnik”. Savukārt Krievija nesen deva atbildes gājienu, valdībai pieņemot viltus ziņu likumu, kas aizliedz izplatīt informāciju, kas ir pretrunā Kremļa oficiālajai nostājai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    12.03.2022 16:24

    Kāda īsti ir oficiālā kremļa versija ko krievijas karavīri dara citas valsts teritorijā? 🤔

    digitalk
    13.03.2022 16:58
    Reply to  LAN

    a tev priekš kam to vajag zināt, ja cenzūra ir aizliegusi šādas informācijas izplatīšanu Latvijā?

    Reklāma