Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Watch GT 3 viedpulksteņa apskats

    Jaunākie raksti

    Vēl vasarā apskatījām Huawei Watch 3 Pro, bet nu pie mums atbraucis Huawei Watch GT 3, kas uzskatāms par Watch 3 Pro lētāku un vienkāršāku versiju. Huawei Watch GT 3 pa ceļam pazaudējis 4G LTE, nav arī Wi-Fi savienojuma, iebūvētā atmiņa ir četras reizes mazāka, bet arī cena ir uz pusi zemāka. Man ir tāda klusa pārliecība, ka pulkstenī no Wi-Fi un noteikti no 4G nekādas jēgas nav, tāpēc man Huawei Watch GT 3 un tā cena šķiet daudz pievilcīgāka.

    Pie mums nonācis Huawei Watch GT 3 savā dārgākajā izpildījumā ar nerūsējošā tērauda siksnu, bet laikam es ieteiktu skatīties uz kādu silikona siksnu vai ko tamlīdzīgu no kāda cita pulksteņu aksesuāru ražotāja, jo metāla siksnas garumā regulēšanas iespējas ir patālu no ideālām. Varbūt arī tas der klasiskam, mehāniskam pulkstenim, bet sporta pulksteni tomēr vajag precīzāk piespiest pie rokas ādas.

    Reklāma

    Huawei Watch GT 3 pieejams 46 mm versijā un arī pēc izskata stipri sievišķīgākā 42 mm versijā. Huawei Watch GT 3 46 mm versijā derēs rokai ar 140 – 210 mm apkārtmēru, bet 42 mm versijā derēs rokai no 130 – 190 mm.

    Huawei Watch GT 3 46 mm versijā ir 1.43 collu AMOLED ekrāns, pulksteņa korpuss veidots no nerūsējošā tērauda, bet aizmugures daļā ir plastmasa. Pircējs var izvēlēties starp nerūsējošā tērauda, brūnas ādas un melnas fluorelastomēra siksnas dizainu.

    Pulkstenis saņēmis optisko sirdsdarbības sensoru ar SpO2, gaisa spiediena sensoru un pat temperatūras sensors, kas mēra ādas temperatūru.

    Huawei Watch GT 3 izmanto HarmonyOS operētājsistēmu, tā prot sadarboties ar iOS 9.0, Android 6.0 vai jaunākām operētājsistēmu versijām. Jāņem gan vērā, ka pāris Huawei Watch GT 3 iespējas strādā tikai kopā ar paša Huawei viedtālruņiem, tās ar citiem Android nedarbojas. Par iOS nemaz nerunājot.

    Huawei Watch GT 3 var izmantot balss zvaniem, pulkstenim ir mikrofons un arī skaļrunis. Šis ir visai forši, kad atrodies netālu no telefona vai ir slapjas, vai aizņemtas rokas – ar pulksteni var visai ērti atbildēt uz zvaniem. Vienīgi man viedtālrunis (Xiaomi ar MIUI 13 un Android 12) balss zvana saņemšanas laikā nespēj parādīt, kura ir Watch GT 3 piederošā Bluetooth ikona un kura ir Bluetooth bezvadu austiņu ikona, lai izvēlētos, ar ko atbildēt uz zvanu. Sanāk minēšana, kas nav ideāls risinājums. Iespējams, citi viedtālruņi spēj šo smukāk parādīt.

    Mani vienmēr tramīgu dara pulksteņi, kam ir pamatīgi izcelts ekrāna aizsargstikls. Arī šoreiz Huawei Watch GT 3 ticis pie 3D no korpusa izcelta stikla. Stikls šķiet biezs un izturīgs, bet ražotājs neko sīkāk nemin par stikla izturību. Safīrs šis, visticamāk, nav, to bija jāmeklē jau pieminētajā Watch 3 Pro modelī.

    Pulksteņa vadība uzticēta skārienekrānam un divām pogām. Viena no pogām ir tā dēvētais kronis, kas ir arī grozāms, grozīšana dažviet saskarnē darbojas kā ekrānā redzamā satura palielināšana un samazināšana. Visai ērti, ja par to atceries vajadzīgajā mirklī un atbalstītajā saskarnes daļā.

    Watch GT 3 ir ļoti plašs navigācijas satelītu atbalsts – GPS, Beidou, GLONASS, Galileo un QZSS. Bet tas ir tikai loģiski, jo Huawei uzsver Watch GT 3 sportiskumu. Par sporta režīmiem parunāsi vēlāk, bet to daudzums ir pielīdzināms Garmin dārgajiem modeļiem, kā arī pielāgojumi, mākslīgā intelekta treneris un citas iespējas sporta režīmos ir negaidīti ērti nostrādātas.

    Programmatūra

    Atminos, ka par Watch 3 Pro visai daudz sūdzējos tieši programmatūras zaļuma dēļ. Ar Watch GT 3 viss šķiet labāk un noslīpētāk, bet viedais pulkstenis saņem arī vismaz divus lielus atjauninājumus, kad to izpako un iestata pirmo reizi.

    Lai darbinātu viedo pulksteni, nākas viedtālrunī uzstādīt Huawei AppGallery un arī Huawei Health lietotnes, bet vēl pa ceļam tiek uzstādīta HMS Core pavadošā lietotne. Visas minētās Android lietotnes ir visai uzmācīgas, ārā tās no laba prāta neslēdzas un viedtālruņa operatīvajā atmiņā aizņem ap 350 MB.

    Watch GT 3 programmatūras iespējas ir plašas, te pat ir mākslīgā intelekta treneris sportam, kas pēc nelielas anketas aizpildīšanas piedāvās sastādīt treniņu grafiku skriešanai. Watch GT 3 piedāvā arī ierastos elpošanas vingrinājumus, ūdens glāžu uzskaiti, te pat ir karšu navigācija un citi labumi. Jāpiezīmē, ka visas pavadošās lietotnes kaut vai minētajām kartēm ir jāielādē arī viedtālrunī no Huawei AppGallery, kas nav diez ko ērti.

    Vēl viena sūdzība nopietnākiem sporta draugiem varētu rasties par savienoto servisu iespējām. Huawei kaut kur pazaudējis integrācijas ar populārākajiem sporta datu uzkrāšanas un analīzes servisiem, palicis vien adidas Running un Komoot. Tas nozīmē, ka sporta entuziasts ir visai ieslēgts Huawei izvēlētajā ekosistēmā ar tikai pāris viedajiem svariem un ar to arī beidzas sporta viedo aksesuāru klāsts. Kādreiz vismaz bija Google Fit, bet pat tā vairs nav.

    Lai Watch GT 3 pilnībā sadarbotos ar viedtālrunim, tomēr nāksies izmantot paša Huawei ražojumu, jo citādi ik pa laikam saskriesies ar šādu paziņojumu:

    Esmu nelielā nesaprašanā par Huawei pieeju digitālo ciparnīcu iegādē. Kopā ar Watch 3 Pro bija piešķirts neliels kredīts ciparnīcu iegādei, bet šīs ciparnīcas acīm redzami palikušas piesietas pie Watch 3 Pro, jo tās nevaru izmantot jaunajā Watch GT 3. Par laimi šobrīd digitālo ciparnīcu veikals ir uzpildīts arī ar jēdzīgām bezmaksas ciparnīcām.

    Akumulators

    Watch GT 3 un Harmony OS kopā darbojas ļoti cienījami. Watch GT 3 tiek solītas 14 dienas ar vienu uzlādi un tās arī pulkstenis izdzīvos, ja maz izmantosi navigāciju. Vari vingrot telpās, vari izmantot paziņojumus no viedtālruņa un sirdsdarbības sensoru – tie visai saprātīgi tērē akumulatoru.

    Vingrošana ārā ar aktīvu GPS ir tā, kas visjūtamāk ietekmēs Watch GT 3 darbības laiku, bet arī tad Watch GT 3 nodzīvos ilgāk par konkurentiem. Huawei pulksteņiem vienmēr ir labi veicies ar akumulatora darbību un Watch GT 3 uzrādīs pilnas divas nedēļas, ja to pārlieku ikdienā nemocīsi.

    Nobeigumā

    Huawei pulksteņi vienmēr šķiet forši, ļoti kvalitatīvi nostrādāti un ar lielisku akumulatora darbību. Te arī šoreiz ar Watch GT 3 viss ir labākajā kārtībā. Bikucīti pieklibo Watch GT 3 sadarbība ar viedtālruni – neesmu fans tam, ka fonā visu laiku griežas trīs lietotnes, kā arī pāris Watch GT 3 iespējas pieejamas tikai kopā ar Huawei viedtālruņiem. Te jau nu gan Huawei varēja vienkārši paslēpt tās iespējas, kas nav pieejamas un nekaitināt lietotāju.

    Visādi citādi Watch GT 3 ir tuvu perfektam. Šādā cenā konkurenti nepiedāvās tik labus materiālus, tas ir pilnīgi skaidrs. Laikam sev izvēlētos Watch GT 3 ar silikona siksnu, jo metāla siksnu nav iespējams pietiekami precīzi pieregulēt sportam, tā arī nestaipās par pāris milimetriem, kad nedaudz sapampst roka.

    Man patīk, ka Huawei beidzot piedāvā uzskatāmu instrukciju pulksteņa savienošanai ar ne-Huawei viedtālruni. Instrukcija gan varēja būt īsāka, jo nekā traka šajā iestatīšanas procesā nav.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ibiorio
    10.03.2022 20:42

    Bezjēdzīgs apskats, ja vien par to jums neiekrīt kāds cents portāla uzturēšanai.

    Kursors.lv
    11.03.2022 06:50
    Reply to  Ibiorio

    Par šo tiešā veidā neiekrīt nekas. Kāpēc bezjēdzīgs? Ko papildus vēlies uzzināt par šo ierīci?

    Ainārs
    16.03.2022 08:35

    Interfeisam ir latviešu valoda?

    Haralds
    01.10.2022 23:17
    Reply to  Ainārs

    Jā !

    Reklāma