Web Analytics
More
    Reklāma

    BBC atjauno īsviļnu radio pārraidi, lai sasniegtu Krievijas klausītājus

    Jaunākie raksti

    Kara laikā nepieciešami kara laika līdzekļi, lai cilvēkiem nodotu patiesu informāciju, tāpēc radiostacija BBC atjaunos īsviļņu radio pārraidi, lai tādējādi sasniegtu Ukrainas un Krievijas iedzīvotājus ar patiesām ziņām par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

    Sākoties Ukrainas okupācijai februāra beigās, arvien vairāk Krievijas iedzīvotāju sāka apmeklē mediju BBC, kura ziņu lapas angļu valodā no Krievijas tika apmeklētas par 252% vairāk nekā iepriekš. Tāpat apmeklējums auga arī BBC ziņām krievu valodā, sasniedzot 5,3 miljonus, kļūstot par visvairāk apmeklēto BBC ziņu mājaslapu ne angļu valodā. Taču Krievija diezgan ātri izdeva likumus, kas ierobežo to mediju darbību, kuri neatbalsta valstij izdevīgo informāciju. Tāpēc bija tikai laika jautājums, līdz BBC tiktu nobloķēts.

    Reklāma

    Atbildot uz šo soli, BBC atjaunoja īsviļņu radio pārraides, kas tika pārtrauktas 2008. gadā, jo tas vairs nebija aktuāli. Jau no pagājušās trešdienas divas reizes dienā tiek raidītas divu stundu garas ziņas angļu valodā. Tās ir pieejamas 15735kHz un 5875kHz frekvencēs. Ziņas tiek pārraidītas no 16:00 līdz 18:00 un no 22:00 līdz pusnaktij. Kā norāda BBC, tad tās ir pieejamas gan Kijevā, gan daļā Krievijas, lai tādējādi cīnītos pret spēcīgo dezinformāciju, ko izplata Kremlis.

    Īsviļņu radio tehnoloģijas tika izmantotas gan 2. Pasaules kara, gan Aukstā kara laikā, kad tos īpaši nekontrolēja valdība. BBC un CNN ir atsaukušas savus žurnālistus no Krievijas, baidoties par viņu drošību, noteikto likumu dēļ, kas par nepatiesu ziņu izplatīšanu var piespriest 15 gadu cietumsodu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.03.2022 12:52

    Čekisti varēs šķirstīt vecos radiožurnalus, meklējot PSRS laika zāģu shēmas :P

    Biteme
    10.03.2022 13:45
    Reply to  Krotow

    Tagad viņiem ir efektīvākas shēmas – apcietinās cilvēkus, uz kuriem norādīs kaimiņi kā ārzemju aģentu, spiegu vai diversantu un izpostīs dzīvi. Procesu translēs savā gēbelstēvē. Un darbosies labāk par signāla bloķēšanu.

    Reklāma