Web Analytics
More
    Reklāma

    Sliktas ziņas maciņam – Intel 13. paaudzes procesori atbalstīšot tikai DDR5

    Jaunākie raksti

    Jaunākā informācija par Intel 13. paaudzes Raptor Lake procesoriem norāda uz pārejas perioda beigām – Intel Raptor Lake procesori atbalstīšot tikai un vienīgi DDR5 operatīvās atmiņas.

    Iespējams, ka te ir runa tikai par pašu augstāko plauktu sistēmplatēm (Z790), bet pagaidām tā vien izskatās, ka Raptor Lake procesori nemaz neatbalstīs DDR4 izmantošanu. Šī varētu būt visai nejauka ziņa, jo DDR5 atmiņas ir ļoti dārgas, kad tās salīdzina ar DDR4.

    Reklāma

    Intel Raptor Lake procesoriem veikalos vajadzētu nonākt kaut kad šīs vasaras nogalē. Raptor Lake procesori būs izmantojami kopā ar 600-tās sērijas sistēmplatēm, kurās jau šobrīd var izmantot Intel 12. paaudzes procesorus. Tikai šādā kombinācijā ar vecāku sistēmplati Raptor Lake procesori tiks pie DDR4 atbalsta. Protams, te vajadzēs sagaidīt, lai sistēmplates ražotājs sagatavo atbilstošu BIOS atjauninājumu.

    AMD Zen 4 procesori arī gaidāmi kaut kad šogad, un arī AMD pāries uz DDR5. Protams, DDR5 piedāvā lielākus datu pārraides ātrumus, bet DDR5 cenas ir neganti augstas, kad tās salīdzina ar DDR4.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps
    07.03.2022 11:09

    Sekojot līdz, ta pasaules ddr5 cena lēnam un negribīgi krīt(jo ddr5 pagaidam vēl ir entuziastu jājamzirdziņš kur sākot ar ražotajiem, beidzot ar pārdevējiem var tik slaukt jo redz – POKEMONISKAS GAISMIŅAS!) Un entuziasti pērk, jo šim slānim nauda netrūkst.. Un viņiem pa.āt, ka izmet 500€ par 32gb ram kitu….
    Bet šis varētu būt pavērsiens, ka beidzot cena kritīs straujāk un beidzot ddr5 būs pieejams arī normālajam vidusslanim, bez ņemšanas kredītā.

    Atbalstu šādu racionālo Intel lēmumu! (jo pāreja vienmēr ir bijusi pirmajā gadā, kad vienmēr ‘jaunā’ tehnoloģija bijusi dārga jo ir entuziastu līmenī) Nakamā paaudze vienmēr iznāk uz ‘jauno’ un cena tad ~2-6mēn laikā pēc jauno plašu/paaudzes iznāksanas radikāli nokrīt. Tā teikt jauno komponenšu pirmā ažiotāža norimst un tad tirgus normalizējas… Tā bija ar DDR3 un bija arī ar DDR4!
    Protams ja gada laikā neatnāks vēlviena kāda procesoru iztrūkumu krīze! ;)

    Last edited 2 years ago by Kristaps
    Krotow
    07.03.2022 12:48

    Pēc pāris gadiem DDR5 jau maksās tikpat cik DDR4 tagad. Galvenais lai videokartēm cena nolaižas.

    Usinss
    07.03.2022 15:06

    Ziemassvētkos visi jau pirks DDR5. DDR4 būs vakardienas prece. Protams, ja netiks sajāts tirgus kara dēļ.

    Reklāma