Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Kia izziņo plašākus plānus elektrifikācijai un autonomās braukšanas tehnoloģijām

    Jaunākie raksti

    Līdzīgi kā Hyundai, arī Kia izziņojis plašākus plānus elektrifikācijai, kas paredz 14 elektroauto modeļus līdz 2027. gadam, savukārt 2030. gadā Kia plāno pārdot 1,2 miljonus elektroauto ik gadu. Kopumā korejiešu autoražotājs pēc 8 gadiem visā pasaulē cer pārdot 4 miljonus auto ik gadu.

    Tā ir interesanta stratēģija, jo elektroauto 2030. gadā sastādītu nedaudz vairāk kā 25% pārdoto mašīnu. Tādi autoražotāji kā Mercedes un Volvo šajā laikā plāno pārdot tikai elektroauto un pilnībā atteikties no iekšdedzes dzinējiem. Kia stratēģija tieši elektroauto pārdošanā gan joprojām ir gana ambicioza, jo šogad plānots pārdot 160 tūkstošus elektrisko mašīnu, turpmāko gadu laikā gana strauji audzējot pārdošanas apjomus.

    Autoražotājs paziņojis, ka jau nākamgad ieraudzīsim Kia elektrisko flagmani – apvidus auto “EV9”. Iepriekš prezentētais koncepts bija stūrainām formām, kas atgādināja Range Rover. Korejiešu ražotājs sniedzis ieskatu aptuvenajos parametros – auto būs aptuveni 5 metrus garš, līdz 100km/h ieskriesies piecās sekundēs, bet ar vienu uzlādi varēs nobraukt 540 kilometrus. Kia sola, ka 6 minūšu laikā varēs ielādēt nepieciešamo enerģiju 100 kilometriem.

    “EV9” būs pirmais Kia modelis, kas aprīkots ar jaunāko autonomās braukšanas palīgsistēmu “AutoMode”. Pagaidām par to nav zināms ļoti daudz, vien tas, ka sistēma pati spēs braukt pa šoseju bez vadītāja iesaistes. Ja tā ir taisnība, tad šī sistēma atbildīs Level 3 autonomās braukšanas prasībām un pagaidām ko tādu spēj piedāvāt ļoti maz autoražotāju. Laika gaitā sistēma tiks uzlabota, saņemot jaunus programmatūras atjauninājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma