Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi Smart LED spuldzes apskats

    Jaunākie raksti

    Iepriekš neesam dikti aizrāvušies ar dažādu mazo datoru aksesuāru apskatiem, bet nu ir laiks tos iestartēt! Vari sagaidīt, ka tuvāko nedēļu laikā apskatīsim vēl vairākus mazos gadžetiņus, kam parasti neatliek laiks.

    Šoreiz izvēle kritusi par labu viedajai spuldzei no Xiaomi. Kāpēc tieši šī spuldze? Jo tā ir visai populāra savas salīdzinoši zemās cenas dēļ. Tāpat cilvēki uzticas Xiaomi zīmolam un šai uzticībai ir arī labs pamatojums. Xiaomi piedāvā jēdzīgus produktus plašā cenu diapazonā, bet īpaši ražotājs izceļas budžeta klasē.

    Reklāma

    Xiaomi Mi Smart LED spuldze nav nekas unikāls, šādas un līdzīgas viedās spuldzes ir pilni veikalu plaukti. Vismaz mani Xiaomi Mi Smart LED spuldze vilinātu ar pazīstamu viedtālruņa lietotni un pieņemamo cenu. Jā, šādas viedās spuldzes ar Wi-Fi savienojumu vēl arvien ir dārgas, bet tās spēj daļēji aizstāt mājas automatizācijas centienus. Apskata tapšanas laikā Xiaomi Mi Smart LED spuldze maksā ap 15 eiro, kas ir aptuveni 5 līdz 7 reizes dārgāk par parastu LED spuldzi, ko vari iegādāties lielveikalā pie kases. Te gan jāņem vērā, ka Xiaomi Mi Smart LED spuldzei ir iespējas pielāgot spilgtumu, šādas dimmējamās LED spuldzes parasti ir dārgākas.

    Xiaomi Mi Smart LED spuldze ir silti balta (2700 K), kas man šķiet nedaudz par siltu. Parasti sev izvēlos kaut ko ap 3000 K, jo ir sajūta, ka šādas spuldzes ir nedaudz spilgtākas pie vienādiem citiem parametriem. Bet te jāsaka, ka 2700 K ir laikam populārākā gaismas nokrāsa veikalos esošajām spuldzēm. Jāņem vērā, ka Xiaomi Mi Smart LED spuldze ir ar E27 cokolu.

    Xiaomi Mi Smart LED spuldzei ir 9 W elektrības tēriņu jauda un 810 lm spilgtums. Tiek solīts, ka Xiaomi Mi Smart LED spuldze darbosies līdz 25 000 stundu, bet te ir jāņem vērā, ka LED spuldzēm vismaz kādreiz vislielāko kaitējumu nodarīja tās slēgšana iekšā un ārā. Jo vairāk to slēgāsi, jo ātrāk LED spuldze beidz savu dzīvi. Tāpēc arī tualetēs LED spuldze izdeg ātrāk, nekā guļamistabā vai dzīvojamajā istabā.

    Xiaomi Mi Smart LED spuldzi nāksies turēt ieslēgtu visu laiku, lai tā saglabātu savienojumu ar mājas Wi-Fi. Attiecīgi taupīgākajiem jārēķinās, ka Xiaomi Mi Smart LED spuldze gaidīšanas (it kā izslēgtā) režīmā būs visu laiku savienota ar internetu un kaut kādus pāris vatus tā tērēs.

    Viedās spuldzes iestatīšana ir ļoti vienkārša, atliek vien viedtālrunī uzstādīt Xiaomi Home lietotni un atvērt tur ierīču pievienošanas sadaļu. Protams, spuldzi nākas turēt ieslēgtu, lai tā sāktu savienoties ar mājas Wi-Fi. Man uzreiz Xiaomi Mi Smart LED spuldze parādījās nepievienoto ierīču sarakstā, bet pastāv iespēja to arī manuāli meklēt lietotnē.

    Xiaomi Mi Smart LED spuldzes iestatīšanas laikā norādīsi mājas Wi-Fi nosaukumu un paroli (ņem vērā, ka Xiaomi Mi Smart LED spuldze atpazīst tikai 2.4 GHz Wi-Fi), tāpat var norādīt, kurā istabā spuldze atrodas.

    Uzreiz iespējams norādīt arī citus lietotājus, kuri drīkst tikt klāt pie Xiaomi Mi Smart LED spuldzes iestatījumiem. Pēc tam var doties un atjaunināt viedās spuldzes programmatūru, kas aizņem aptuveni minūti.

    Viedā spuldze ir saderīga ar Google Assistant un Amazon Alexa, vari uzsaukt, lai Xiaomi Mi Smart LED spuldze ieslēdzas vai izslēdzas. Te gan arī diemžēl Xiaomi Mi Smart LED spuldzes balss vadības viedums beidzas. Visus citus iestatījumus nākas pašam pieregulēt Xiaomi Home lietotnē.

    Xiaomi Home lietotnē jau iestrādāti vairāki scenāriji, kas ļauj uzreiz piekļūt spilgtuma samazināšanai, piemēram, lasīšanai vai bērna midzināšanai. Te gan man šķiet, ka šie gatavie scenāriji ir drusku baltiem diegiem šūti, no tiem īsti jēgas nav. No otras puses tie piedāvā ātri un ērti samazināt vai palielināt viedās spuldzes spilgtumu.

    Xiaomi Home lietotne ļauj grupēt kopā vairākas Xiaomi Mi Smart LED spuldzes, piemēram, ja tās atrodas vienā istabā un vēlies tās slēgt iekšā vienlaikus ar vienu komandu. Šo gan neizdevās izmēģināt, jo mums ir tikai viena Xiaomi Mi Smart LED spuldze.

    Lietotnē var ieregulēt aizturi – laiku, pēc kura viedā spuldze pati ieslēdzas vai izslēdzas. Tas varētu noderēt, piemēram, koridorā vai kādā citā telpā, kur uzturies tikai ejot cauri.

    Pieejami arī dažādi laiku iestatījumi, kas ļauj Xiaomi Mi Smart LED spuldzei jau būt ieslēgtai virtuvē pirms tu pats esi no rīta pamodies. Diemžēl Xiaomi Mi Smart LED spuldze paredzēta telpām, to nevarēsi izmantot pie mājas fasādes vai sētas vidus izgaismošanai. Te gan arī būtu jāņem vērā, ka sētsvidū diez vai vilks mājas Wi-Fi.

    Kopumā jāsaka, ka viedās spuldzes ir ātrākais, ērtākais un lētākais veids, kā mājokli padarīt kaut nedaudz viedu vai automatizējamu. Ja kāds meklē naudas taupīšanu, tas laikam viedās spuldzes savas cenas dēļ nebūs tam risinājums. Tāpat jāņem vērā, ka viedās spuldzes visu laiku ir gaidīšanas režīmā ar iespējotu Wi-Fi, kas nozīmē, ka kaut ko tās gaidot tērē.

    Man vislabāk patika iespēja, ka Xiaomi Mi Smart LED spuldze pati izslēdzas pēc kāda laika, kā arī to var iestatīt pašā tumšākajā režīmā kādas 3 līdz 5 minūtes pirms modinātāja, tad tā lēnām tevi ceļ augšā. Teorētiski gan siltā gaisma nomierina uz nakti, bet rīta stundai pieklātos neitrāli baltu vai pat zilganāku (4000 K vai nedaudz vairāk) gaismu.

    Xiaomi Mi Smart LED spuldzes cena nav zema, tā ir aptuveni 5 līdz 7 reizes dārgāka par parastu LED spuldzi un aptuveni 3 līdz 4 reizes dārgāka par ne-viedu, bet dimmējamu LED spuldzi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Osvalds
    04.03.2022 17:19

    Tapo L510E nav vēlme apskatīt? Lētāka ari. Zem 10€.
    https://m79.lv/majai/gudra-maja-automatizacija/tplink-smart-wifi-light-bulb-dimmable
    Lietoju Kadu pus gadu, patīk ka vadās ar vienu aplikāciju kopā ar tapo rozeti Tapo P100 ko Jūs rekomendējāt.

    Last edited 2 years ago by Osvalds
    Kaspars Bīlands
    07.03.2022 12:37
    Reply to  Osvalds

    TAPO ir arī foršas kameras, lietoju 3 gab caur logu 2 uz ielu un dārzu un vēl vienu istabā, lai varu ar kaķi aprunāties, kad esam prom :D

    Osvalds
    07.03.2022 13:22

    Ir ari viena kamera Tapo C200. Un tikai bez smiekliem – lai redzētu ko dara suncis un pateiktu kādu vārdu.

    Armands
    04.03.2022 20:28

    Savienoties ar mājas WiFi. Bet kā šādām ierīcēm būtu savienoties caur telefonu, precīzāk pārnēsājamo tīklāju? Īsti nesaprotu šo jautājumu

    Kas
    07.03.2022 10:46

    Ir teikts, ka sader ar google assisntentu, bet vai spuldzi ir iespējams savienot ar google home vai samsung smart things bez huba visam pa vidu?
    Nu tā – lai googlē vai samsungā var vadīt visu mājas viedzīvi, bez vajadzības iepirkt kaut kādus hubus

    SmartThings
    07.03.2022 18:32
    Reply to  Kas

    Ar samsung smart things strādā bez hubiem, spuldzes vairumam ražotāju strādā bez hubiem caur smart things. Vienīgais kurš īsti nav iekš smartthings ir xiaomi, tādēļ arī boikotēju šos produktus.

    Kas
    08.03.2022 13:17
    Reply to  SmartThings

    negribētos piekrist, ka vienīgais, kurš nav smart things ir xiomi
    – ikea spuldzes arī nav smart things (šķiet,ka vispār bez ikea huba nebūs savienojamas pat ar ika home app)
    – tp link spuldzes arī nav smart things

    par tiem hubiem – vispār reti kas, ko var nopirkt rimi vai maxima, strādās bez hubiem

    Bet, lūdzu, padalies ar pieredzi – kuras smart spuldzes Tu lieto, kas bez huba savienojas ar smart things (vai google home), ļoti vērtīga info būtu

    Marģeris
    07.03.2022 11:08

    kas notiek ja es izsledzu gaismas sledzi? man katru reizi pa jaunu jakonekte, tur tiesam nevareja viiiri ielikt bateriju?

    Kas
    07.03.2022 11:10
    Reply to  Marģeris

    Nē, nē – pa jaunu nekas nav jākonektē, aplikācija vienkārši rāda, ka spuldze ir offline, kad ieslēdz, tad parādīsies automātiski atpakaļ

    Usinss
    07.03.2022 16:25
    Reply to  Artis Ābols

    Tāpēc iesaku apskatīt xiaomi gudros gaismas slēdžus. Var slēgt ārā iekšā ar apliāciju. Var jebkurai gudrās mājas pārvaldības sistēmai pieslēgt, kurai nav vajadzīga izeja uz internetu… Un ja kāds izslēdz ar roku slēdzi, ar telefonu varu ieslēgt atpakaļ. Jau strādā 3. gadu tādi slēdži. Tpu tpu tpu, pagaidām viss ok.

    Rihards
    08.03.2022 10:45

    To pašu piedāvā Osram ar Ledavance. Pašam ir 4 gab un var slēgt kā vien vēlies caur aplikāciju. Un cena ap 10 eur gabalā perkot komplektu(3 gab). Pa vienai protams dārgāk.

    Smartijs
    08.03.2022 12:39
    Reply to  Rihards

    To pašu piedāvā arī Sonoff, cena aptuveni 6eur par gab, ja pērk vairāk, tad lētāk.

    Kas
    09.03.2022 15:06
    Reply to  Smartijs

    Vai šie savienojas ar google home bez huba?

    Kas
    09.03.2022 15:06
    Reply to  Rihards

    Vai šie savienojas ar google home bez huba?

    Normunds
    08.03.2022 13:07

    Kāds īsti ir pielietojums vidējam iedzīvotājam no šādas spuldzes, ja vien neesi tehno gadžetu frīks? Cilvēkiem ar alcheimera slimību, kas nevar atcerēties vai mājās izslēdza gaismu?

    Reklāma