Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen koncerns pilnībā aptur ražošanu un auto pārdošanu Krievijā

    Jaunākie raksti

    Volkswagen koncerna vadība paziņojusi, ka apturēta visa ražošana un jaunu automašīnu pārdošana Krievijas tirgū. Tā ir autoražotāja atbilde Krievijas uzbrukumam Ukrainai. Oficiālajā paziņojumā norādīts, ka apturēta ražošana rūpnīcās Kalugā un Ņižņijnovgorodā, vienlaikus pārtraucot arī mašīnu eksportēšanu uz Krieviju.

    Kalugā tiek ražoti Volkswagen “Tiguan” un “Polo” modeļi, Škoda “Rapid”, kā arī Audi “Q7” un “Q8”. Rūpnīcā ar 4000 darbiniekiem tiek salikti arī dažādi benzīna dzinēji. Ņižņijnovgorodā tiek salikti trīs Škoda modeļi “Kodiaq”, “Karoq” un “Octavia”. Ražotājs norāda, ka atbildīgi izturēs pret darbiniekiem dīkstāvē, izmaksājot “īslaicīgus” pabalstus. Šāds gājiens būs diezgan sāpīgs tieši Škoda, kas Krievijā pērn pārdeva 90 tūkstošus mašīnu. Škoda tas bija otrs lielākais starptautiskais tirgus.

    Reklāma

    Volkswagen koncerns tādējādi pievienojas virknei citu lielo autoražotāju, kas jau paziņojuši par darbības pārtraukšanu Krievijas tirgū – to jau izdarīja BMW, Ford, General Motors, Honda, Jaguar Land Rover un arī citi autoražotāji. Volkswagen uz Krievijas uzbrukumu raugās ar “lielām bažām” un cer uz karadarbības pārtraukšanu pēc iespējas ātrāk.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    04.03.2022 15:48

    Nu ko, no Putina plāna realizējies ir viens- preču klāsts un daudzveidība tagriežas PSRS līmenī. Cerams otra daļa, par teritoriju nepiepildīsies. Kā gudri onkuļi saka- šis nav pirmo reizi kireviem. Latviešiem unikāla pieredze- esam dzelzs priekškara otrā pusē šoreiz.

    Krotow
    04.03.2022 23:33
    Reply to  Usinss

    Otrā daļa būs atkarīga no rietumu “vojentorga” operativitātes.

    Reklāma