Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukrainas karoga NFT pārdots par 6,75 miljoniem USD, ienākumus novirzot cīņai ar kara sekām

    Jaunākie raksti

    Savu artavu, lai palīdzētu karā cietušajai Ukrainai, var sniegt arī iegādājoties kādu NFT (non-fungible token) jeb unikālu, digitālu aktīvu. Viens tāds 6,75 miljonu ASV dolāru vērtībā pārdots trešdien, ieņēmumus novirzot organizācijai “Come Back Alive”, kas ziedo preces Ukrainas civiliedzīvotājiem un militārpersonām.

    Par šādu summu tika pārdots Ukrainas karoga NFT, kas šobrīd jau kļuvis par sava veida simbolu daudzviet pasaulē. Zīmīgi, ka šo NFT vienā eksemplārā nopirka nevis viens cilvēks, bet 3271 ziedotāju kopa. Pārdošanu organizēja UkraineDAO, kas norāda, ka katram ziedotājam izsniegs īpašu mīlestības tokenu, kas kalpos kā apliecinājums un atgādinājums par ziedotāja paveikto cēla mērķa vārdā.

    Reklāma

    Ukraina šajā karā tiek atbalstīta ne tikai dažādos veidos, bet arī, izmantojot atšķirīgus finanšu līdzekļus. Bez pārskaitījumiem un skaidras naudas Ukraina līdz šim saņēmusi jau vairāk nekā 40 miljonus dolāru “Bitcoin” un “Ethereum” kriptovalūtā. Savukārt ieņēmumi no NFT nesuši klāt vēl ap 7 miljonus dolāru. Arī šie alternatīvie finanšu līdzekļi sniedz nozīmīgu atbalstu Ukrainai un ļauj iegādāties pirmās nepieciešamības preces karā cietušajiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma