Web Analytics
More
    Reklāma

    Uber cenšas paātrināt savu Yandex daļu pārdošanu

    Jaunākie raksti

    Uber cenšas pasteidzināt procesu, lai pēc iespējas ātrāk pārdotu sev piederošās Yandex daļas. Lai arī šobrīd daudzi uzņēmumi sarauj saiknes ar Krieviju, atbildot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Uber šādu soli bija ieplānojuši vēl pirms Krievijas agresijas, taču tagad uzņēmums visu cenšas nokārtot ātrāk. Uber pieder aptuveni 29% Yandex daļu, kas pagājušā gada beigās bija vērtas ap 800 miljoniem dolāru.

    Tiesa, procesa paātrināšana gan ir tieša atbilde Krievijas uzbrukumam, taču Uber jau iepriekš strādāja pie Krievijas tirgus pamešanas – pērn uzņēmums par 1 miljardu dolāru pārdeva sev piederošās daļas Yandex autonomās braukšanas tehnoloģiju nodaļā, kā arī Yandex ēdienu piegādes biznesa daļas. Uber pārstāvji arī atstājuši valdi.

    Reklāma

    Uber ienākšana un darbība Krievijas tirgū jau no paša sākuma nebija diez ko veiksmīga, jo valstī šo tirgus segmentu pilnībā kontrolēja tieši Yandex. 2017. gadā tika noslēgts 3,7 miljardus dolāru vērts darījums, kas Uber ļāva iegūt 37% Yandex Taxi akciju. Uber ir nu jau kārtējais rietumvalstu uzņēmums, kas steidzami cenšas pēc iespējas vairāk samazināt savu darbību Krievijā, atbildot uz Krievijas uzbrukumu Ukrainai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma