Web Analytics
More
    Reklāma

    Panasonic līdz 2024. gada martam sola uzsākt masveida jauno “Tesla 4680” bateriju šūnu ražošanu

    Jaunākie raksti

    Viens no lielākajiem elektroauto ražotāja Tesla sadarbības partneriem Panasonic oficiāli paziņojis, ka līdz 2024. gada martam tiks uzsākta pilnvērtīga masveida ražošana jaunajām “4680” bateriju šūnām, kas tiks izmantotas Tesla automašīnās. Šīs bateriju šūnas pirmoreiz oficiāli tika prezentētas 2020. gada rudenī, bet pēc tam Panasonic sāka izstrādāt pirmos prototipus.

    Ražošana notiks Panasonic rūpnīcā Japānā. Kā liecina šūnu nosaukums, katra baterijas šūna ir 46 milimetru diametrā un 80 milimetru augstumā, kas tās padara piecreiz lielākas nekā esošās šūnas. Tesla iepriekš norādīja, ka šo bateriju šūnu izmantošana ļaus samazināt ražošanas izmaksas, palielinot efektivitāti un bateriju ietilpību. Tas nozīmē, ka vajadzētu uzlaboties sniedzamībai ar vienu uzlādi.

    Lai ražotu jaunās baterijas, Panasonic izbūvēs divas jaunas ražošanas līnijas savā rūpnīcā Vakajamas pilsētā Japānas rietumdaļā. Ražotājs nav atklājis, cik lieli līdzekļi tiks investēti, lai paplašinātu ražošanu, taču iepriekš izskanējusi neoficiāla informācija, ka Panasonic rūpnīcā grasās ieguldīt ap 700 miljoniem dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma