Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa vienojas pagarināt esošo viesabonēšanas politiku līdz 2032. gadam

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija paziņojusi, ka esošā viesabonēšanas politika dalībvalstu iedzīvotājiem tiks saglabāta vēl vismaz 10 gadus. Eiropas iedzīvotājiem arī turpmāk būs iespēja zvanīt, sūtīt īsziņas un izmantot mobilo datu savienojumu visās Eiropas valstīs ar tiem pašiem noteikumiem, kas noslēgti ar sakaru operatoru.

    Viesabonēšanas pakalpojumi par iekšzemes cenām patērētājiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir operatora dalībvalstī vai kuriem ir noturīga saikne ar šo dalībvalsti, mobilo sakaru operatoriem ir jāpiedāvā tad, ja šie patērētāji ceļo pa ES laiku pa laikam.

    Reklāma

    Eiropas Savienības iedzīvotāji arī turpmāk varēs iegādāties jebkuru citu SIM karti jebkurā ES dalībvalstī un pārlūkot internetu un zvanīt par vietējiem tarifiem vai viesabonēšanā, izmantojot šo karti. Tomēr iespējas izmantot “abonēšanas viesos kā mājās” piedāvātās priekšrocības viņiem var nebūt, ja viņu pastāvīgā dzīvesvieta nav valstī, kurā viņi iegādājušies karti, vai ja viņiem nav noturīgas saiknes, kas izpaužas kā bieža, būtiska klātbūtne šajā valstī.

    Vienotus nosacījumus viesabonēšanas izmantošanā Eiropa ieviesa 2017. gadā, lai iedzīvotājiem nenāktos pārmaksāt par sakaru pakalpojumiem ceļojumos un biznesa braucienos. Diemžēl tas vairs neattiecas uz Lielbritāniju, lai arī Lielbritānija ir gan ceļojumu galamērķis, gan arī nodrošina pārsēšanos uz svarīgiem lidojumiem Eiropā un ārpus tās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.12.2021 17:48

    Anglijas/Īrijas ekonomiskajiem bēgļiem paveicās ka par WhatsApp zvaniem uz Latviju internetā nav jāmaksā :P

    Eggy Mega
    12.12.2021 22:00

    Pag. Šis tak attiecās uz EEZ, nevis ES. Vai tad Lielbritānija ir izstājusies arī no EEZ?

    REALAIS
    12.12.2021 23:39
    Reply to  Eggy Mega

    Nav iespējams izstāties no kaut kā, kur nemaz nav iestājušies.

    Reklāma