Web Analytics
More
    Reklāma

    Baltkrievijas hakeri, iespējams, traucējuši vilcienu satiksmi, kavējot Krievijas karavīru kustību

    Jaunākie raksti

    Medijs “Bloomberg” ziņo, ka Baltkrievijas kiberuzbrucēji, iespējams, ir uzlauzuši datorus, kas kontrolē šīs valsts vilcienus, un tādā veidā apturējuši dažus no tiem. Hakeri uzskata, ka šādā veidā traucējuši Krievijas karavīru pārvietošanos uz Ukrainu.

    Kiberpartizāni, kā šie hakeri sevi dēvē, svētdien paziņoja, ka daži vilcieni ir apstājušies Minskas un Oršas pilsētās pēc tam, kad viņi kompromitēja dzelzceļa sistēmas maršrutēšanas un komutācijas ierīces un padarīja tās būtībā nederīgas, šifrējot tajās esošos datus. Tā rezultātā vairākas vietnes, kas savienotas ar Baltkrievijas dzelzceļa tīklu, svētdien publicēja kļūdainus ziņojumus. Tomēr šie pagaidām ir vēl līdz galam nepārbaudīti fakti.

    Reklāma

    Kiberpartizāni norādījuši, ka uzbrukuma mērķis bija palēnināt Krievijas karaspēka pārvietošanos no Baltkrievijas bāzēm uz Ukrainas ziemeļiem, šādā veidā sniedzot ukraiņiem vairāk laika, lai atvairītu krievu uzbrukumus. Hakeri iestatījuši dzelzceļu sistēmu “manuālās vadības” režīmā, kas “ievērojami palēnina vilcienu kustību, bet nerada ārkārtas situācijas”.

    Bijušais Baltkrievijas valstij piederošā dzelzceļa uzņēmuma darbinieks Sergejs Voitehovičs norādījis, ka hakeri ir sabojājuši vilcienu satiksmes kontroles sistēmu. Tas radījis ievērojamus traucējumus vilcienu kustībā, īpaši starp Minsku un Oršu. Pēc fiksētā kiberuzbrukuma vilcienu satiksme pašreiz tiekot atjaunota.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma