Web Analytics
More
    Reklāma

    Daļa Krievijas banku klientu atslēgti no Apple Pay un Google Pay

    Jaunākie raksti

    Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā iniciēto sankciju rezultātā daļa Krievijas banku klientu vairs nevar veikt norēķinus izmantojot Apple Pay un Google Pay maksājumu servisus. Par to informē Krievijas Centrālā banka. No Latvijas šī lapa var nebūt pieejama, taču caur VPN servisiem tai var piekļūt no citām valstīm.

    Izplatītajā paziņojuma norādīts, ka visu Krievijas banku izlaistās maksājumu kartes pilnā apmērā darbojas visā Krievijas teritorijā, taču problēmas var būt ārpus Krievijas teritorijas. Sankciju skarto banku (ВТБ grupas bankas, Совкомбанк, Новикомбанк, Промсвязьбанк, Открытия) klienti savus maksājumu līdzekļus nevarēs izmantot valstīs, kas atbalsta sankcijas pret Krievijas agresiju Ukrainā. Tieši šo banku klienti arī zaudēs iespēju izmantot Apple Pay un Google Pay servisus, kā arī savas maksājumu kartes izmantot internetveikalos vai maksājumu servisos, kuri reģistrēti valstīs, kas atbalsta iepriekšminētas sankcijas.

    Reklāma

    Jāpiezīmē gan, ka pašā Krievijā Apple Pay un Google Pay nav pārlieku populāri maksājumu servisi, tomēr kaut kādas neērtības tas radīs. Tieši par šo tiešajā ēterā pavisam nesen pinkšķēja Kremļa propogandists Vladimirs Solovjovs. Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena ir norādījusi, ka Eiropas Savienības ieviestās sankcijas skar 70% no Krievijas bankām un lielākās Krievijas bankas skar arī atsevišķas ASV un Lielbritānijas sankcijas.

    Tāpat beidzot Eiropas valstis ir pietuvojušās līdz kaut kāda konkrēta lēmuma pieņemšanai par Krievijas atslēgšanu no SWIFT starpbanku maksājumu sistēmas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.02.2022 20:16

    Tas ir sīkums salīdzinot ar Krievijas banku atslēgšanu no SWIFT. Kas jau ir procesā.

    Reklāma