Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” vēlas radīt universālu valodu tulkotāju, ko darbinās mākslīgais intelekts

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām Marks Zakerbergs prezentēja jaunu mākslīgā intelekta rīku – digitālo asistentu “Builder Bot”, kas tikai ar lietotāja balss komandām spēj radīt virtuālās telpas iekārtojumu. Bet tas nav viss. Zakerbergs arī atklāja, ka “Meta” pašreiz strādā pie universālas runas tulkošanas sistēmas, kas ar mākslīgā intelekta palīdzību nodrošinātu netraucētu lietotāju saziņu metaversā neatkarīgi no tā, kādās valodās viņi runā.

    Zakerbergs norāda, ka tā būs iespēja pacelt lietotāju saziņu un mijiedarbību pilnīgi jaunā līmenī, ļaujot sazināties vienam ar otru neatkarīgi no valodu zināšanām. Šis, pēc “Meta” vadītāja domām, ir tikai viens no piemēriem, kā mākslīgais intelekts spētu apvienot cilvēkus globālā mērogā.

    Reklāma

    Tulkošanas risinājums, pie kā “Meta” pašreiz strādā, sastāv no divām lielām daļām. Pirmā no tām ir “No Language Left Behind” — tulkošanas sistēma, kas spēj apgūt “ikvienu valodu, pat ja nav pieejams daudz teksta, no kā mācīties”. Tas pēc būtības tiks veidots kā vienots, universāls modelis, kas varēs iztulkot simtiem valodu augstākajā kvalitātē. Otrs ir mākslīgā intelekta rīks “AI Babelfish”, kas nodrošinātu tūlītēju runas tulkošanu visās “No Language Left Behind” atbalstītājās valodās.

    Gala mērķis ir nodrošināt metaversa lietotāju savstarpējo saziņu bez valodas barjerām. Šī universālā runas tulkošanas sistēma visdrīzāk uztvertu lietotāja sacīto un automātiski iztulkotu to otram sarunu biedram. Protams, arī pie šī risinājuma vēl daudz darba priekšā, taču ideja šķiet visnotaļ derīga un, iespējams, vēl tālākā nākotnē to varēs izmantot arī ārpus metaversa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    25.02.2022 15:21

    pag, googelim tas nav izdevies un ir nožēlojami zemā līmenī, kad apskatās mazo tautu valodas, bet tagad Cukurkalna fakbūcīņš pacels?

    Reklāma