Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 11 publiskā beta versija tagad ļauj darbināt Android lietotnes

    Jaunākie raksti

    Publiskā izmēģinājuma režīmā startējušas Android lietotnes Windows 11 lietotājiem. Tiek gan uzskatīts, ka Windows 11 lietotāji šo iespēju pamēģinās, bet ikdienā tai netiks atrasts pielietojums.

    Microsoft Store jau var sākt meklēt Android lietotnes, bet ne visas būs pieejamas un ne visas darbosies ļoti kvalitatīvi. Turklāt Microsoft izmanto Amazon Appstore veikalu, nevis Google Play. Tiek solīts, ka Windows 11 vidē varēs darbināt vairāk nekā 1000 Android lietotņu. Zināms, ka darbosies Audible, Kindle, Subway Surfers, Lords Mobile un Khan Academy Kids.

    Reklāma

    Windows 11 lietotāji var doties uz Microsoft Store, kur jāielādē Amazon Appstore. Te gan jābūt pilnībā atjauninātam Windows 11 un arī Microsoft Store. Lietotnes tiks ielādētas ar Amazon Appstore, bet tās darbosies Windows 11 vidē, izmantojot Intel Bridge tehnoloģiju.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    User
    17.02.2022 12:36

    Tas brīnums izmanto WSL / ASL un ja tas ir ieslēgts, tad Virtualbox un VMWare uz tā paša datora vairs nedarbojas. Diezgan skumji priekš power useriem.

    Krotow
    17.02.2022 14:37
    Reply to  User

    Un vēl jo vairāk programmu izstrādātajiem, kuriem virtuālajās mašīnās darba lietas griežas.

    Ir ok
    19.02.2022 11:24
    Reply to  User
    Biteme
    17.02.2022 13:30

    Un kāpēc Android liekotnes vajag darbināt Windows, ja tās var darbināt Android verķī? Ar domu, ka to darīs Apple useri kam nav Android? Bet viņiem nav arī datora ar Windows. Dīvaini tas viss.

    geksis
    17.02.2022 13:51
    Reply to  Biteme

    varbūt tādēļ, ka paŗsvarā PC ir >21” ekrāni android <7'' (statistika iegūta veicot zinātnisko metodi – skatoties grietos). Kā arī ir iespēja darboties ar klaviatūru un peli, kas dažreiz varētu būt ērtāk nekā ar skārieniem, it īpaši, ja pirksti nosedz pusi ekrāna (nepērkot papildus iekārtas vai pārejas).

    Biteme
    17.02.2022 21:55
    Reply to  geksis

    Tur jāskatās….mobilo aplikāciju interfeiss tiek izstrādāts mazam ekrānam, elementi un navigācija ir pielāgoti lai būtu ērti izmantojami uz maza tačskrīna ar bakstīšanu un pavilkšanām. Kā tas izskatās kompī – uz lielā ekrāna kā vertikāls taisnstūris vai UI pielāgojas lielajam ekrānam un izmanto to pilnibā (un es nedomāju vienkārši izstiepšanu)?

    Vienkārss piemērs ir internetbanka – pilnā web versija ir pavisam citādāk būvēta no UI viedokļa, nekā mobilā. Un saprotams, kāpēc. Par šo atšķirību arī runa.

    Krotow
    17.02.2022 22:13
    Reply to  Biteme

    Vārds vietā. Savietojamība ar “mazajiem ekrāniem” jau noveda pie idiotiska skata mājas lapām un tiešsaistes servisiem ar milzīgiem tukšiem palagiem un sarakstiem ar 10 rindiņam 1080p un lielākas izšķirtspejas ekrānos.

    Kursors.lv
    17.02.2022 14:23
    Reply to  Biteme

    Tas ir ļoti individuāli izskatāms jautājums. Microsoft nav pirmais, kas mēģina emulēt šīs lietotnes uz Windows. Iepriekš noteiktās aprindās diezgan populārs bija BlueStacks risinājums. Viņi gan uzsvēra, ka pa lielam noderīgi, lai emulētu Android spēles. Tātad, tā ir viena liela kategorija un tālāk jau jāskatās, kādas vēl cilvēkiem var būt intereses. Uz M1 makintošiem taču arī tagad var uzstādīt iOS/iPadOS lietotnes un no sākuma es par to baigi vīpsnāju. Taču tagad man datorā ir uzstādīta, piemēram, Xiaomi Home lietotne ar kuru varu bez ķeršanās pie telefona regulēt savu gaisa mitrinātāju un tīrītāju. Citiem atkal būs citas lietotnes, kas tagad būs ērtāk izmantojamas datorā.

    Biteme
    17.02.2022 22:00

    Spēles varētu būt tāds nišas pielietojums. Man gan šķiet, ka kompī ir gana savu spēļu…bet teju neko nezinu par spēlēm, varbūt ka žanrs laužas laukā no mazā ekrāna. Spēles vismaz labi pielāgojas lielajam ekrānam, ja nu tikai ekrāna attiecība specifiska.

    Reklāma