Web Analytics
More
    Reklāma

    Lexus parāda, kā izskatīsies pilnībā elektriskais “LFA” sporta auto pēctecis

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Lexus publicējis attēlus ar konceptauto, kas šobrīd atrodas izstrādes stadijā. Šis koncepts nākamo gadu laikā pārtaps par pilnībā elektrisku modeli, kas aizvietos līdzšinējo “LFA” sporta auto. Protams, tas nebūs tiešs pēctecis, bet tos vienos drīzāk idejiska saikne starp diviem autoražotāja sportiskākajiem modeļiem.

    Konceptauto nosaukts itin vienkārši, proti, par “Lexus BEV Sport concept”, taču tā aptuvenie tehniskie parametri ir iespaidīgi – 100km/h tas varētu sasniegt nepilnās 3 sekundēs, savukārt ar vienu uzlādi tas varētu nobraukt vairāk nekā 600 kilometrus šosejas ātrumā. Tie, protams, nav oficiālie parametri un izstrādes laikā daudz kas var tikt mainīts visdažādāko iemeslu dēļ.

    Ražotājs norāda, ka šis modelis jau būs aprīkots ar cietvielu (solid-state) baterijām, kas joprojām ir izstrādes stadijā un šī tehnoloģija tiek uzskatīta par nākamo lielo izrāvienu bateriju attīstībā. Plānots, ka šāda tipa baterijas komerciāli varētu tikt izmantotas šīs desmitgades otrajā daļā, kad pie klientiem arī nonāks šīs mašīnas ražošanas versija. Vienlaikus Lexus strādā arī pie citiem elektriskajiem modeļiem, kas klientus sasniegs krietni drīzāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma